Ne minţim fără să ştim…

În fiecare zi e acelaş ton monoton.Aceiaşi oameni zi de zi te întreabă ceva.
Ce faci? Cum la tine? Cum o mai duci? Iar tu spui – Bine!
De ce ne minţim şi spunem acest „Bine” cînd nici tu nu crezi în asta?
Spui aceasta din simplă plictiseală sau din motiv că nu mai ai încredere în oameni .
 Încredere ? Mi se pare sau am uitat deja ce mai înseamnă acest lucru .Cînd lumea din jur ne minte la orice pas, fie din motiv ca doreşte sa  impresioneze, sau doreşte să te facă să o invidiezi, sau nu are curaj să spună adevărul. Fiecare cu motivele sale şi pînă în final  foarte puţini oameni mai spun minciuni pentru a face bine.
Trăim într-o lume plină de minciuni , iar cînd mergi pe strada şi priveşti oamenii realizezi ca fiecare poarta o masca pentru a obţine anumite lucruri,  cineva zîmbeşte şefului  pentru a crea o impresie bună, cineva se preface că iubeşte pentru că celălalt are bani, altul e timid şi nu reuşeşte să  poarte  o mască şi rămîne să  fie nevăzut într-un colţ de lume.
Şi totuşi suntem la fel si totuşi diferiţi, şi totuşi ne place totul şi totuşi nimic.
Sunt zile în care ştii ce vrei si sunt zile în care nu vrei nimic.
Sunt oameni ce te admiră alţii te critică, unii te iubesc alţii te urăsc .
Aşa să fie legea vieţii? Sau aşa este viaţa?
Oare nu suntem noi cei ce conducem viaţa noastră? Sau cum se spune”aşa e soarta”?
Ba nu ! Aşa suntem noi! Ne pare doar că depindem de cineva cum ar fi soarta . Dar cine  spune ca soarta nu poate fi schimbată? Totul depinde doar de imaginaţia noastră, dacă  o să stai cu gîndul că „cum îmi va fi soarta”  cu aşa ritm no să ajungi nicăieri.
Oamenii de succes se gîndesc  unde vor să ajungă şi îşi fac planuri zi de zi pentru a ajunge la punctul destinat, iar dacă o sa auzi că „are noroc” sau „îi merge în viaţă”-  prostii nu alta, nimic nu vine de la sine, orice efort depus aduce rezultate.
Fiecare om are vise,  dar împlinirea lor deja depinde cît de mult îşi doreşte acea persoana
să-şi  realizeze visul. În dependenţă de ambiţia pe care o poseda fiecare  ajungem ceea ce dorim, iar dacă nu ajungem – dăm vina pe soartă, În aşa fel  eşti ceea ce vezi în oglindă, şi depinde de tine ce o să vezi mîine – un om de succes, sau aceeaşi faţă posomorîtă şi aceeaşi opinie – că soarta este dură cu tine.
Şi ne minţim iarăşi .Numai cînd  o să ne scoatem masca si o să privim lumea cu alti ochi. O să înţelegem că arată altfel lucrurile şi o sa percepem altfel lumea.