Un nou accent…

Geamul intredeschis lasa sa intre un aer rece de toamna tirzie. Privesc pe geam. Afara e sumbru, lumea imbracata in culori tot mai cenusii, toti se grabesc undeva, e frig, e pustiu.
Parcul plin de alta data se bucura de linistea tirzie, frunzele sunt adormite, se mai zareste cite una aurie care-o poarta vintul pina la celalalt capt de bulevard. Se cerne incet cite un fulg ratacit, il prind in mina, cristale mici impletite, imi aduce aminte de iarna cea din copilarie. Momentele dulci ce mi-au ramas, sunt bunicii, sunt locurile dragi unde am crescut.
Pe strada vad un trecator, are in mina un trandafir rosu-negru. In privire imi apar mii si mii de trandafiri, unii oferiti din dragoste, unii din pasiune, unii din placere,unii din simplu gest frumos. Trandafiri, flori  preferate, insa uneori le urasc de moarte, nu mai stiu de am dreptate, doar ca sunt strins legate de inima si amintiri, de fiori si de priviri.
Toamna tirziu, inghet privind strada ce devine mai pustie, mai intuneric si mai trist. Imi atrage privirea o pereche, se tin de mina, par fericiti, draguti.

Ma intorc la gindurile mele, la camera mea, la o lampa galbuie ce asterne o umbra hazlie pe perete.
Realitatea si visele se cuprind, mi se face dor. Dor de un nou inceput, o noua atitudine, un nou accent pe lucruri perfecte, o noua linie de dialog, un rind nou.
Ciudata simtire, sunt fericita, implinita, am tot ce-mi trebuie, sunt impacata cu gindul, si totusi ramine un sfert sau o jumate de ceva ce nu ajunge pentru un tot intreg.