Eşti o păpuşă jumate din plastic

Te crezi perfectă, plină de curaj şi multă ambiţie, demnă de tot ce e bun şi frumos.
Tu crezi în ceea ce eşti, eşti mîndră, cochetă, pe tocuri de scorpie cu tupeu, multe de pe tine-s false începînd cu genele şi terminînd cu pedichiura.
Şi te simţi ideală?
Da! Pentru că vezi în frumos totul, anume banii care te hrănesc cu iluzii zi de zi.
Bluziţa  dantelată frumos  că se vede  pînă şi aluniţa de pe sîn, fusta e scură rău de tot, ce-ţi pasă ţie doar e plăcut să te privească toţi şi să te admire.
 Ştii pentru ce?  Pentru că-ţi arăţi totul din prima întilnire!

Ai farmec de stea pe podium, desigur, doar că pe podium se defilează pentru a prezenta doar haine, iar tu vrei să fii apreciată pentru suflet?
Şi eşti în pas cu moda, tocuri de 15 cm şi ţigara subţire cu care presupui că-i doar pentru a fi în pas cu lumea, iar seara-n discotecă fumezie pentru plăcere, cînd eşti supărata fumezi pentru calmare.
Te minţi. Aşa ţii firea ce naiba trăim o dată viaţa.
Prietenul bogat pe banii parinţilor, ţie ce-ţi pasă – doar banii  sînt ce-ţi colorează viaţa! Desigur e simplu să ai inimă de piatră şi doar să pari că eşti deşteaptă.
Exagerez! Pare banal, dar poate ai şi-un pic de suflet doar atunci cînd treci pe stradă şi-ţi este milă de un vagabond, posibil nu este exclus faptul că o să-l ignori, dar nu, n-o să-l ignori,  o să-i dai bani, vei parea mai inimoasă şi mai bună. Un pic de milă şi doar atît.
Doar eşti de ghiaţă majoritatea parte mai mult de jumate.  Eşti o păpuşă jumate din plastic, cealaltă jumate e gheaţă şi nici în combinaţie sufletul n-o să apară, pentru că l-ai închis să nu te doară. Doar e mai simplu să fii doar o marionetă a banilor.