Căldură în decembrie

Mă simt uneori atît de singură, că urlă singurătatea în trecut şi răsună în viitor. Şi sunt persoane ce-mi zîmbesc în întîmpinare, dar sunt atît de nesimţită că nu observ lumina în întuneric. Trec cu privirea de parcă aş fi oarbă, oarbă de iluzii. Confuză pînă la limita infinitului.
Şi ştiu sigur de ce aş avea nevoie. Da… Ştie creerul ce este influenţat de orice suflare de vint, gîndurile ce sunt manipulate de greşelile altora şi ne temem să nu păţim la fel.

Frica de a comite aceleaşi greşeli, iar frica devine tot mai insistentă se ţine de tine, te sufoci şi totuşi nu ştii care poate să fie alegerea corectă. Şi de-aş fi doar eu, însă se pare că am mii de gemeni ce mă înţeleg.
Dezacord total între posibilităţi şi actualul prezent insuportabil. Fiecare cu neplăcerile sale, unora nu le ajung bani pentru a fi satisfăcuţi, iar alţii vor doar să-şi găsească liniştea.
Lumea e diferită fiecare cere imposibilul în felul său.
Sunt realistă, îmi doresc imposibilul,  imposibilul ce nu mi-l transformă nimeni din vise în realitate. Nu vreau să fiu realista ce visează seara cînd nu vede nimeni, ci să simt şi să ştiu că nu mai am nevoie de vise, să fiu doar  realista ce iubeşte prezentul imposibil.
Poate că nu văd clar unele lucruri ce sunt şterse de ceaţă, rămîn în gol şi pustiu.
Şi totuşi încă ceva lipseşte.
Lipseşte căldură în decembrie.