Am așezat amintirile pe polițe.

Am așezat amintirile pe polițe. Le privesc. 

Știi? Nu mai sunt atît de amare. Au devenit mai dulci. Le-am presurat cu glazură de ciocolată. Și sunt mai dulci și mai frumușele. Mă gîndeam dacă totuși sunt sărbători, poate să le împodobesc cu ghirlande? 
Nostim, desigur, doar că o să rămînă unele amare, altele întunecate, no să le mai coloreze nimic…
Oricum, le colorez, le colorez cu zîmbet, cu momente frumoase, cu vise perfecte…
Da! Fiecare își are locușorul său frumos pe rafturile creerului meu. Fiecare amintire din copilărie, de cînd citeam pe silabe, pînă la romane de dragoste. Și e frumos. E plăcut. 
Și totuși mi-am luminat amintirile, sunt atît de frumoase toate. Nu mai înțeleg de ce le priveam atît de pesimist într-un timp. Doar ele m-au format și mă formează, sunt în continuă mișcare, sărmanele nu mai au timp de odihnă, chiar și noaptea se chinuie.
Le-am aranjat din nou, și așa în fiecare zi îmi schimb părerea despre fiecare. Uneori le tratez ca pe un chin, alteori ca pe un repaus în care mă regăsesc, unde stau eu și cu mine și analizez orice detaliu. Analizez trecutul pentru a trăi prezentul mai frumos. 
Am așezat amintirile pe polițe, dar a mai rămas ceva să mai retușez. Merg să mai perfecționez și să cizelez, și te îndemn și pe tine, privește mai pozitiv, gîndește mai pozitiv, fii mai pozitiv 🙂