Proprietate de a iubi

 În chimie e mai simplu, fiecare element are proprietatea sa. La oameni e mai complicat, cînd vezi persoana înțelegi multe, ceea ce spune ea pare a fi adevăr sau poate nu. Un om poate să-și schimbe proprietățile, să le ascundă,să le contureze, să le accentueze sau să le elimine.
Poate e chimie și între noi – oamenii, dar e o chimie mai complicată decît pare.
Unii spun că viața e complicată, alții că e ușoară – dar să știi din ce unghi s-o privești. Aceste două replici se zbat, iar totuși fiecare înțelege ceea ce vrea și privește dintr-un unghi din care-i este mai comod să accepte situația și realitatea.
Fiecare avem unele proprietăți identice, doar că fiecare le folosește diferit. Fiecare poate iubi, dar nu toți  o fac.
Fie că depinde în ce mediu și-a petrecut viața, de ce fel de oameni a fost înconjurat și ce i-au oferit acesti oameni.

Fie că depinde de un eșec în iubire, iar persoana își pierde încrederea în sine și poate chiar crede că nu poate fi reabilitată  dragostea.
Fie că e o problemă din copilărie, lipsă de atenție sau infiltrat egoism incurabil.
Fie că această proprietate de a iubi dispare într-un mediu în care deja nu mai are valoare, fiind supusă unor mari războaie de invidie și gelozie nebună.
Nu există om fără să fi avut sentimente. Dacă nu le are … nu-l învinuiți, are o explicație pe care nimeni nu o cunoaște ,poate nici chiar el insuși.
Nu poți să critici pe cineva cărui nu-i cunoști istoria, chiar poți să-i fii prietenul cel mai bun, să tăiești o viață împreună și să nu afli o persoană în totalitate.
Dragoste are fiecare în suflet, doar că unii o ascund pentru a se proteja, alții o dăruiesc tuturor fiind  izvor nesecat, unii o păstrează pentru sine.
Asta e, suntem diferiți.
Iubim diferit.
Alegem diferit.
Ne consumăm diferit.
Avem proprietăți diferite.
Fiecare alege ce să iubească, ce să gîndească, cum să privească.