Compleșiți de ideal ce nu există.

Omul percepe și vede clar orice, dar cum tratează fiecare  lucru depinde doar de el. Unii văd doar partea plină a vieții, alții doar un sfert, altii doar jumate, unii văd doar goliciune. Goliciune ce îngheață orice dezvoltare și orice pas înainte.
Suntem copii ce trăiesc și se dezvoltă în așa împrejurări unde la fiecare colț suntem pe cale să cădem pradă unor tentații neprevăzute.
 Cînd orice spusă pare să aiba cîte un pic de adevăr, dar parcă încă multe lipsesc pentru un adevăr pur. Cînd fiecare om pare să fie împlinit și ajunge la un anumit moment că nu mai știe ce-și dorește. Pînă cînd și cei mai fericiți oameni plîng. Pînă  și cei mai săraci sunt mai fericiți decît cei bogați.

Fiecare găsește fericirea în sine sa  diferit.
Suntem copleșiți de idealuri false, vedete și oameni ce își povestesc istoriile, doar că au și ei greutăți și lucruri ce nu se spun pentru public. Fiecare are cîte o istorie ce o știe doar el. Nu poate să fie public chiar totul, nimeni nu o să-ți spună direct cheia succesului, trebuie singur să înțelegi cheia și să o găsești în tine dar nu în alții.
Idealul fiecărui om depinde de imaginația sa, depinde de cît de departe poate să plece doar imaginînd, și cît de realist poate trata toate aceste lucruri.
Nu putem construi un ideal într-o zi, el se dezvoltă treptat, cît mai multe cunoști cu atît mai mult se dezvoltă idealul tău. Din fiecare frază pe care o auzi zi de zi ,  sau o auzi mai rar, sau poate ai auzit-o o singură dată  lasă să-ți fie de folos. Chiar dacă cineva îți dă un sfat și tu nu accepți acele sfaturi sau nu eși total de acord – ascultă și analizează. Orice analiză a unui fapt ce îl faci sau că deja a fost făcut este o dezvoltare continuă.