Dezorientați în spațiu

Revin iar la acel moment că fiecare are destinul său și vocația sa. Puțini din noi au un țel spre care tind. Avem o mulțime de tineri care sunt capabili sau mai puțini capabili să înțeleagă ce vor de la viața lor. E o lume foarte confuză și mereu sunt careva probleme și anumite obstacole.
Suntem puși într-o mare dilema că orice nu te-ai gîndi și orice nu ai face oricum parcă rămîi pe loc și nu evoluezi. Sigur că depinde de fiecare, și depinde anume de ambiție și dorință.
Aș dori doar să accentuez faptul că multe persoane nu cunosc ce doresc de la ei insuși, sunt dezorientați pentru o viață întreagă. Unii greșesc în alegerea profesiei iar alții în alegerea persoanelor ce vor fi lînga ei. Suntem dezorientați în spațiul pe care parcă îl deținem și parcă nu.

Sigur că rațiunea trebuie să se îmbine perfect cu inima, dar ambele dictează diferit. Totul depinde de societatea în care ne aflăm și  nu numai, depinde și de oamenii ce ne dau sfaturi, unii ne dau sfaturi bune, unii nu prea. Faptul este că la școală nu ne învață nimic despre viață, ne învățăm singuri doar din fapte cunoscute și din cărți scrise de oameni ce au văzut mai multe decît noi. Dar puțini dintre noi mai citesc, iar ceea ce vedem la TV și pe adîncul internet ce pare doar la vedere, însă marea parte pe net sunt lucruri ce nu ne ajută să ne dezvoltăm, ci ne face pe timp ce trece să degradăm continuu. Sigur nu neg faptul că sunt multe lucruri pe net ce sunt foarte folositoare, dar marea parte se folosesc de jocuri și aplicații diferite. Ei bine pentru cei care au făcut aplicația – bravo, pentru ce-i ce pierd tot timpul pentru un joc – nu cred că e rațional. Oricum fiecare gîndește diferit și nu pot să critic pe cineva, e doar o părere. Eu aș spune că fiecare se construiește așa cum vrea și cum poate, depinde de fiecare cum învață de la viață lucuri esențiale.