Cu alură de balerină mlădioasă și gingașă

Tema dragostei este infinită desigur , cu alură de balerină poate că ne joacă tuturor în suflet, dar puțini din noi știu să o perceapă.
Fie că este percepută ca o deprindere, sau un fel de a numi senzația de înțelegere între cei doi.
Fie că se subînțelege ca o scînteie ce ne dă foc în momente neașteptate, fiind numită caatracție sau jocul de hormoni.
Fie că e percepută de scriitori ca sentimente nedescrise, sau poate descrise în poezii sau proză.
Cu alură de balerină mlădioasă și gingașă, sensibilă și neprotejată, dragostea este descrisă de fiecare în noțiuni diferite. Orice om crede într-o definiție ce este mai aproape de el, de ceea ce vede, ceea ce simte, ceea ce îi aduce senzație de dragoste.
Unii o simt, alții o scot ca concluzie în urma pasiunii de lungă durată. Nu poți să faci pe nimeni să creadă în noțiunea ta. Va crede doar cel ce îți este alături și percepe dragostea la fel ca și tine, sau simte la fel ca și tine.

Uneori nu-i poți da explicații.
Nu poți iubi pentru frumusețea exterioară, pentru că aceasta poate fi machiată sau grimată, dar cel mai important că ea disparte odată cu vîrsta. Dacă o sa-i oferi doar frumusețe – frumusețe vei primi.
Nu poți iubi pentru bani, pentru că azi poți să-i ai și miine nu, cu bani poți să procuri lucruri materiale ce îți pot satisface necesitațile, doar că e un sentiment de moment și în orice clipă poate să dispară fără urme.
Nu poți iubi pentru lucruri, nici pentru satisfactie fizică, nici pentru scopuri, nici pentru oricare fel de intenții.
Iubești pentru că iubești. Părinții îi iubești pentru că existră, indiferent cum ar fi ei, oricum îi iubești pentru că sunt ai tăi. Așa e și în relații cînd găsești persoana care e înnăscut pentru tine.