Ce faceți voi pentru a îmbunătăți situația?

Știu, nu trăim în cea mai bogată țară, dar nici în cea mai săracă. Cînd plecați de aici vă schimbați de parcă nici nu mai țineți minte de unde ați început. De ce să vă fie rușine de locul unde ați copilărit, doar e trecutul vostru, sunt amintirile voastre. Dacă ați ajuns într-o țară mai frumoasă și mai dezvoltată uitați de unde ați pornit.
Cel mai penibil fapt este că vă uitați limba în care ați spus primul cuvînt, uitați că ați cîntat  și dansat cîntecele din limba maternă. Ajungeți în altă țară și deja uitați tot ce e legat de neamul vostru, oricum de aici vă sunt rădăcinile.
Și care este explicația la faptul că veniți și  în loc să faceți ceva pentru a prospera această țară, voi mai tare o ponegriți. Faceți diferențe și criticați lumea de aici, găsiți tot ce este rău și accentuați tot mai mult, că ceva nu e bine, că undeva trebuie să fie mai bine, că cineva nu a făcut corect, că nu-i civilizată lumea, că nu-și cere scuze, și multe altele pe care nu le enumăr pentru că sunt atît de multe.

Dar dacă se pune întrebarea – Ce faceți voi pentru a îmbunătăți situația? Veniți aici și vă comportați la fel ca ceilalți, aruncați jos sub pretextul că nu sunt urne, nu îți ceri scuze pentru că alții asta nu o fac. Și de ce nu începi de la tine dezvoltarea? De ce nu începi tu să faci ceva pentru a îmbunătăți situația?  Crezi că dacă vei critica asta va schimba situația?
Începe de la tine, de la familia ta, nu critica dar oferă un sfat.
Sigur că spuneți că nu e viitor aici, însă pentru viitor e nevoie de muncă. E ușor să te duci acolo unde este totul gata. De ce nu stai aici să contribui la dezvoltare? Să fii tu acel care  mai respectă tradițiile, care mai știe această limbă și o respectă.
Dacă ar fi să fim mai uniți  am putea reuși doar că depinde de dorință. Depinde de noi!