Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine

 ” Chiar dacă ne despart mii de kilometri vreau să simți dorul ce ți-l port. Am totul de ce am nevoie, îți multumesc pentru tot ce faci pentru mine. Te iubesc și aș dori să știi că nu vreau să-ți cer cadouri, chiar dacă ele îmi aduc multă fericire de copil naiv. Știu că motivul pentru care ai plecat sunt eu. Realizez și cunosc motivele din care ai plecat. Și recunosc aveam o bucurie nebună cînd primeam cadouri dintre cele mai frumoase.

Cînd ai plecat eram prea mică ca să înțeleg tot sensul despre ce se vorbea. Nu îmi imaginam cum ar fi să fii plecată, chiar dacă îmi imaginam credeam că va fi mai bine și voi face nazbîtii fără să fiu certată.
Nu mi-a păsat prea mult în primele zile, pentru că nu realizam, nu simțeam lipsa. Poate din cauza că bunica mi-a fost alături. Oricum o mamă nu poate fi înlocuită. Oricum te iubeam, o iubire inconștientă pe care am realizat-o mai tîrziu.

Fiind copil puteam fi ușor alintată cu multe cadouri și ciocolată, păpușile cele mai frumoase și hainele cele mai alese, nu mi-a lipsit nimic, doar prezența ta.
Relația noastră a fost mereu la distanță, cînd veneai erau momentele cele mai fericire. Dar am început să mă obișnuiesc și să înțeleg. Nu am suferit vizibil, nici nu am plîns, poate pentru că de mică am înțeles unele lucruri ce mulți copii nu înțeleg.

Am înțeles chiar și unele lucruri pe care maturii nu le înțelegeau, pentru că mereu aveau aere de parinți ideali, că nu și-au lăsat copii și alte lucruri, însă acei copii nu au avut posibilitatea de a merge la o scoală, să învețe în liniște fără să fie nevoiți să lucreze pentru a trăi.
Sunt fericită că am posibilitatea să îmi împlinesc visele, sunt fericită că mi-ai oferit șanse la care mulți doar visează.
Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine și apreciez foarte mult, chiar dacă nu-ți spun asta sau poate nu-ți demonstrez. ”

Nu sunt materilistă, însă cred că copii au nevoie puțin de sprijin material, fiindca altfel viitorul lor se transformă în lucru peste hotare printre străini, sau rămîn pierduți și nu au chef de nimic.
Știu că sunt diferite cazuri, nu vreau să critic pe cineva, fiecare decide pentru sine, eu am redat o singură idee, dar situațiile diferă.