Încearcă să vezi lucrurile începînd de la tine

Pentru cîteva secunde am coborît scările să îmi aduc aminte de trecu. Mulți îmi spun să uit de el, dar e ceea ce m-a format, am acolo o sumedenie de fapte și milioane de amintiri. Mă simt ca un copil, copil matur ce se joaca cu amintirile, pentru că ele au devenit  jucării. La fel cum copii nu se pot despărți de careva jucării, la fel și eu unele nu le pot cadona sau arunca, iar mai exact nu pot să le las să dispară. Și am decis să mă mai joc cu ele uneori, dar cel mai important este că copii cînd iși revăd jucăriile vechi – ei le admiră pe cele mai frumoase și cele mai importante. La fel și noi oamenii ne aducem aminte de cele mai  frumoase, cele care ne-au schimbat, care ne-au dat o lecție de viață, care ne-au făcut mai puternici, acele momente care ne-au clădit cu încetul pentru a ne forma personalitatea.
Dar cel mai neplăcut fapt este că noi păstrăm doar momentele cînd cineva ne-a făcut să suferim, însă ar fi bine să luăm aminte lecția din acea situație.  Cum ar fi dacă am analiza fiecare detaliu ca pe o problemă de matematica sau chimie, pentru că acolo ne dăm toată silința să o rezolvăm, iar cînd vorbim de problemele personale de viață ajungem în impas. Fiecare situație de care nu ești prea încîntat – analizeaz-o!  Încearcă să vezi dacă ești corect, iar dacă nu, vezi unde ai greșit tu, ce ai scăpat din vedere, ce ai făcut sau ce nu ai făcut. Găseștei o soluție, chiar dacă nu aplici aceasta la moment, îți poate rămîne ca o lecție pentru viitor.
Uneori problema o provoci chiar tu, uneori comportamentul altora este rezultatul comportamentului tau, fiecare răspunde cu acceași monedă – depinde ce oferim noi . Deci încearcă să vezi lucrurile începînd de la tine.