Învață-te să îți auzi sunetul lăuntric, acultă-i pe toți, dar fă cum știi doar tu.

Uneori e mai plăcut să asculți zgomotul mașinilor de pe stradă, decît să vorbești cu cineva care nu te înțelege. Sunt atît de mulți oameni în jurul tău, iar uneori nu găsești  nici unul  care să te asculte. Fiecare are problemele sale și grijile sale, chiar dacă e cel mai bun prieten, are și el dorințele sale. Dar cine ne ascultă interiorul? – Nimeni!
Ar fi mai bine să vorbesc cu mine, aș fi mai încîntată  decît să spun lucruri unui om care peste citeva ore îmi poate deveni dușman.

Cel mai tîmpit fapt este că în singurătate uneori te simți mai natural, nu ai nevoie de nici o mască pentru a părea că e totul bine. Știu că sunt situații în care este nevoie și e foarte bine venit, însă unele lucruri nu le poți spune  nici apropiaților, nici străinilor. Unicul motiv ar fi că nu vei fi înțeles corect, iar alt motiv că vei fi criticat pentru ceea ce ai făcut sau ceea ce ai de gînd să faci.
Critici, critici și iar critici, nici nu mai știu de unde atîți critici. Ei bine, sigur, cînd povestești ceva, fiecare are rezolvarea probemei. După război, mulți eroi.
Fiecare își dă părerea și dacă aveam să fiu în acea situație – „uite ce făceam”. Dar e cert faptul că nu faceai, pentru că mereu cînd vorbim despre altcineva noi putem să gîndim rațional, să fim experți în situație, chiar psihologi, putem să dăm sfaturi și să criticăm cît de tare putem. Însă de ce nu încerci să te pui în pielea acelei persoane, nu doar să vorbești, chiar să încerci să gîndești ca persoana ceea, să simți ceea ce simte ea. Și știi că nu vei reuși, pentru că nu poți să simți cu aceeași intensitate, pentru că la fiecare soarta e diferită.
Cînd cineva îți spune că „te înțeleg atît de bine” – da, înțelege situația, se gîndește la cum ar fi procedat în locul tău.
Doar tu poți să știi ceea ce vrei, ceea ce trebuie sa faci dacă să ierți sau să dai uitării, cum să te comporți, cum să acționezi. Pentru că inima iți dictează doar trebuie să o asculți. Învață-te să îți auzi sunetul lăuntric, acultă-i pe toți, dar fă cum știi doar tu.