Glasul îmi vibrează pe ultima notă a numelui tău


Aștept!… glasul îmi vibrează pe ultima  notă a numelui tău. Aștept să treacă frigul și fiorul dur al amintirii. Aștept să vină doar o ploaie de vară. Aștept să mă spele de gânduri și de simțiri tâmpite.

Dialog cu oarecare:
-De ce plângi? Că doar asta nu e o soluție.
-Plâng pentru că mi-am stricat viața, ținând  cond de părerea altora. Mi-am îngropat sentimentele, dar uite că nu îmi amintesc unde. 
-De ce nu-l uiți?
-Dar tu de ce nu-ți uiți trecutul?
-Pentru că face parte din mine.
-Păi vezi, ai răspuns la întrebare.
-Nu este cazul să îți strici viitorul din cauza trecutului.
-Da, undeva ai dreptate însă știi destul de bine că sunt unele lucruri care nu pot fi iertate pur și simplu. Sunt oameni care nu pot să trăiască alături de cineva care în trecutul său a greșit. Lumea e plină de orgoliu și principii prostești. 
-Dacă iubești poți să ierți totul, iar tu știi destul de bine că el n-o să se întoarcă. De ce să te chinui?
-Super, atât de ușor să critici când vezi situația dintr-o parte, e atât de simplu pentru voi. Dacă vă iubiți împăcați-vă și uitați de trecut, dacă el nu te iubește  uită-l , astea sunt afirmațiile voastre când analizați dintr-o parte. Doar că dacă te-aș așeza în locul meu, crede-mă că ai plânge mai mult ca mine. Pentru că  iubești nu  pentru trecut, prezent sau viitor. Iubești pentru că iubești. Indiferent cum nu ar fi persoana aia. 
-Posibil că ai dreptate.
-Posibil, este faptul că tu n-o să înțelegi.Chiar dacă mă iubește și nu poate fără mine, oricum principiile sunt importante. 
-Dar de ce?
-De ce? Pentru că cândva eu am fost așa, și vezi că roata se întoarce. Trebuie să dăruiești ceea ce vrei să primești. Să iubești pentru a fi iubit.

Ce dialog prostesc, doar știu că adevărul e mai dur decât îl văd eu. Multe lucruri nu le cunosc și nu am închipuire. Chiar dacă a trecut mult timp, chiar dacă mule s-au schimbat, în gândurile mele ai rămas acelaș. Chiar dacă ai vrut să-mi faci rău, nu ți s-a primit să mă faci să te urăsc. Îmi ești ca înger, fiecare seară gândul e la ultimul moment petrecut împreună. Momentul când nu am știut, ci am simțit că îmi ești cel mai drag, însă m-am temut de eșec, m-am temut că o să te joci doar cu mine, am crezut că e doar o glumă.  Tu nu mi-ai spus nici un cuvânt, dar am simțit dragostea lângă mine. Era acolo, era vie, și încă e vie…dar cine știe…