Cele mai importante lucruri de care nu trebuie să uităm

Este cert faptul că, când cineva nu-ți răspune la mesaje sau la telefon, îți apar numeroase gânduri, numeroase improvizări de situații  cum ar fi – „nu vrea să vorbească cu mine”, „a pățit ceva”, sau gânduri mai grave și imaginații fantastice chiar. Ei bine, dar de ce nu te gândești că persoana poate fi in transport public, este la volan, are o conferință  sau  pur și simplu doarme. De ce să facem panică când nu e cazul?

Mereu gândurile negative te aduc la o stare de nervozitate, iar aceasta nu este deloc plăcut când auzi la sfârșit  un „dormeam”, iar tu ți-ai făcut o grămadă de griji.
Suntem oameni,  fiecare cu sentimentele sale și cu trăirile sale, însă uneori ne creăm probleme singuri și inconștient. Este inevitabil faptul că putem fi mai calmi, mai cumpătați, mai liniștiți și mai productivi, însă uneori foarte frustrați și chiar putem spune isterici. 
Avem multe motive care ne indispun, însă avem și foarte multe motive  din care să ne bucurăm, pentru că starea noastră negativă va atrage negativ, la fel și acțiunile vor fi negative. Deci trebuie să gândim pozitiv și cât se poate de obiectiv.
Cele mai importante lucruri:
Nu scoate concluzii pripite până nu vorbești cu persoana în cauză, pentru că de multe ori poți să greșești, iar concluziile pe care ți le-ai făcut pentru sine, sau poate chiar le-ai spus acelei persoane, duc la o impresie nu prea bună. 
Nu te lăuda dacă nu ai fost întrebat, pentru că se creează o supraapreciere care nu valorează nici doi bani.
Fii mai realist și privește lucrurile așa cum sunt, coboară cu picioarele pe pământ, pentru că e cu mult mai sigur. Sunt situații în care putem să visăm și este ceva frumos, însă cât de visător poți fi, ai grijă să realizezi ce se petrece în jurul tău.
Nu promite ceea ce nu ești în stare să faci, pentru că unele persoane pot să sufere. Fii încrezut în ceea ce faci, fii încrezut în propriile forțe, fii sigur că ceea ce promiți vei realiza. Pentru că odata ce nu faci ceea ce ai promis încrederea se va pierde.
Când nu ești corect – cedează, pentru că te vei simți cu mult mai bine. Faptul că tu ești corect, iar persoana de alături să-ți facă un scandal – mai bine treci peste. Pentru că tu știi care este adevărul, însă acea persoană nu va putea să cedeze din simplul motiv al orgoliului.
Cineva spunea că cedează cel ce e mai deștept,  așa sau altfel oamenii sunt diferiți și e nevoie să-i înțelegem pe cei mai slabi sau mai puternici ca noi.