Rochia neagră

Am îmbrăcat rochia neagră. Arată destul de elegant, cu o lungime decentă, un decolteu admis.  Pantofi stileto de culoare neagră. Machiajul de seară accentuat frumos. Bijuteriile își găsesc locul potrivit, piatra verde îmi pun în evidență culoarea ochilor. Perfect! Pregătită de o seară de milioane, o privire de pisică, un zâmbet șiret. Pot să ies pe podium  fără frica de a cădea. 
Dar… dacă stau să mă privesc în oglindă mai atent, voi găsi întunericul ascuns de lume. 
Atât de frumoasă, veselă, un zâmbet cât se poate de sincer pentru momentul potrivit. Încrezută în ceea ce spune, nu cerșește complimente și nici iubire pierdută. 
Cam așa se vede dintr-o parte, cam așa arată toată eleganța ce dă aer de aroganță. Ei bine, când ajung acasa și îmi las pantofii, las picioarele să se relaxeze. Mă privesc în oglindă și văd luciul din ochi, bucuria după o petrecere de succes, o impresie bună în ochii celorlalți. Până și ochii îmi spun bravo pentru azi…    Mă așez pe canapea și încep să reflectez detaliile cu câteva ore în urmă. Am făcut totul corect, la întrebările deocheate am răspus cu afirmațiile potrivite. Totul a fost sub control, frumos și elegant, fără păreri de rău și sentimente proaste.
Îmi las cu grijă bijuteriile, le așez pe polița din spate. Mă apropii de oglindă și încerc să-mi citesc sufletul, încerc să citesc ceea ce se ascunde după rochia neagră. 
Negru. Este o culoare clasică. Frumoasă. Da, frumoasă pentru stil și modă. Dar al naibii de strașnică când o vezi la tine în suflet. Când tot ce îți rămâne este doar singurătatea ta cu tine însăți. Când dragostea este imposibilă. Când altă iubire nu mai are loc. Când nu mai poți crede în altul. Când totul devine un teatru în care joci un rol principal, o femeie puternică, care știe ce vrea de la viață, care știe cum să reacționeze, care știe să-și păstreze sentimentele și să nu le înșire la balcon să le vadă lumea toată.
Deci rochia neagră e ceea ce mă reprezintă. Un roi de nouri negri ce stau asupra mea plini de amintiri și momente ce greu se uită. Exact acele momente care m-au făcut să fiu mai puternică, mai conștientă de realitate și mai convinsă a câta oară. Cum dorești să te vadă lumea – așa te va vedea. Încredere în sine- și vor avea încredere și alții în tine. Te iubești pe tine – te vor iubi și alții. În ceea ce crezi – aceea se va întâmpla.  Și problema o văd chiar aici, sub rochia neagră eu văd doar rău, deci problema e în mine. Am să mă învăț să văd binele – atunci îmi voi schimba viziunea asupra ființei mele. Rochia neagră va deveni doar o culoare ce e în modă. Promit!…

Un gând despre “Rochia neagră

  1. Ai dat promisiunea,nu tea tras nimeni de limbă,acum îndeplinește,dar un mic detaliu ai uitat să menționezi – data cînd va deveni rochia neagră doar o culoare ce e în modă 😀 .

    Apreciază

Comentariile sunt închise.