Stai sub un copac plin de amintiri și aștepți să cadă frunze pentru a te hrăni


E momentul. E momentul să-i spui tot ce ți-a stat în cap atâta timp. E momentul să te descarci de toată energia negativă pe care o ții sub control să nu inunzi pe cineva cu lacrimile tale. Este un moment potrivit pentru a spune cine este el pentru tine. De ce taci? Tăcerea nu va rezolva problema. Doar vrei să o discuți cu el. De ce nu o faci? Începe vorba, începe fraza, pune punct acolo unde ai pus virgulă de multe ori. Sperai că se va întoarce. Sperai că se va schimba. Sperai că e altfel dar totuși visezi la trecut. De ce nu realizezi că ceea ce vezi – e realitate.


Stai sub un copac plin de amintiri și aștepți să cadă frunze pentru a te hrăni. Frunze rupte de amintiri dureroase. Oare asta îți dorești? Să te hrănești din vise și să aștepți momentele în care va veni să te cuprindă pentru o secundă.
Tăcere…
Se aude doar vântul ce îți mai scutură câte o frunză. De ce nu le dai foc?  Sunt doar niște amintiri care pur și simplu leagă. Sunt doar niște amintiri care te hrănesc cu o doză bună de  tristețe.
Nu ai imaginație pe cât timp îți ajunge această doză. Ți-ai injectato ca pe un narcotic și nu poți fără ea. Nu poți o zi fără să-ți amintești de ceea ce rămâne veșnic viu doar în închipuirile tale. Da! Doar în imaginația ta este această doză ce te hrănește și te menține într-o stare de dezastru.
Un copac plin de amintiri. Un cer ce-ți plânge de milă. Un pâmânt ce te ține să mai vezi lumea așa cum e ea. Fie bine sau rău. Realitatea crudă sau dulce. Fie că o privești și o admiri sau fie că te luneci pe loc drept.
Ai un copac plin de amintiri. Fă ceva cu el. Sau îl admiri, te mândrești cu el și îți dă roade. Fie că îl urăști de moarte, îți petreci toată viața cu gândul la trecut, te hrănești cu frunzele căzute și rămâi în umbră ascuns de lume și de soare.