Dacă o iubeai – nu te gândeai la alta


– De multe ori pot să vorbesc cu persoanele și să clarific diferite situații. Privesc lucid și văd ce e bine și ce nu. Dar iată că când e vorba de mine. Sunt confuză și nu pot să înțeleg unde e binele și unde e răul.
– Atunci mă ajuți și pe mine?
-Spune care e problema. Povestește.
-Mă întâlnesc cu o fată pe care o iubesc foarte mult. Este o relație de ceva timp și țin la ea enorm.
Ea m-a făcut să înțeleg multe lucruri și să știu ce înseamnă iubire. Dar a apărut Dana. De mult timp râvneam la inima ei, și doar acum ea mi-a dat un mic semn că îi plac. Straniu, dar până acum ea nu și-a arătat interes față de mine. Ce să fac?
-Cred că tu trebuie să știi mai bine. Pe cine iubești cu adevărat?
-Poate că pe Bianca, însă Daniela mă atrage mai mult.
-Este foarte probabil că te atrage ceea ce nu ai. Noi oamenii mereu râvnim la ceea ce nu ne aparține, dorim cât mai mult și începem să obținem cu orice preț ceva ce ne intrigă. Însă de cele mai multe ori după ce ai obținut –  devine plictisitor. Dacă în situația ta  poate fi acelaș lucru – o să-ți pară rău mai târziu. Eu nu pot să-ți spun exact ce să faci, însă încearcă să analizezi. Poate e doar o atracție de moment.
– Sunt confuz și nu am idee ce pot să fac.
– Știi? posibil că Daniela știind că tu ai prietenă, pur și simplu nu vrea să-ți facă inimă rea. Poate vorbește cu tine mai liniștit, poate vorbește altfel decât aunci când nu aveai prietenă. Ea știe că ai prietenă și asta o face să se simtă mai liberă în cinversația cu tine.
Probabil că ea pur și simplu se joacă cu tine să vadă care îți sunt sentimentele. Faptul că ea te-a refuzat de nenumărate ori, explică că într-adevăr nu dorea să fie cu tine. Însă după ce a văzut comportamentul tău față de Bianca,  fie că din invidie sau că din lipsa atenției  ea îți dă careva iluzii.
Trebuie tu să decizi ceea ce vrei tu cu adevărat. La cine ții cel mai mult și crezi că iubești?
– Nu am idee. Însă mă tem că dacă o voi lăsa pe Bianca, iar relația cu Daniela nu va merge așa cum îmi doresc?
– Trebuie să alegi doar una, riscul îl cunoștii singur. Însă trebuie să vezi și să încerci, pentru că dacă nu vei încerca posibil ca mai tîrziu să-ți pară rău. Iar dacă nu iubești o personă mai bine las-o. Ea te iubește, însă tu ești confuz și nu știi ce să alegi.
Scuză-mă că îți spun, însă dacă o iubeai – nu te gândeai la alta.