Unele cupluri sunt construite din gheață, altele din fier. Unele la o rază de soare se topesc, altele la mii de grade rezistă


Unele cupluri sunt construite din gheață, altele din fier. Unele la o rază de soare se topesc, altele la mii de grade rezistă.  Fie unele formate de flori de măcieși ( așa să fie ), altele din simplă plictiseală, unele din interes, altele din motive banale. Uneori îți imaginezi că cuplurile se aseamănă cu o chimie bine pusă la punct. Poate să o asemănăm cu doi atomi ce au o legătură foarte strânsă. Însă uneori se formează cupluri din atomi total diferiți ce-i atag doar înfățișarea sau banii.


Cum se formează cuplurile în prezent? – La fel cum se formau și înainte. Chiar dacă e liberă alegere și fără discriminări. Oricum alegem ceea ce e mai bine și mai frumos, pentru că e plăcut și pentru că ne atrage ceea ce e frumos – acestea-s cupluri de gheață. La un moment dat aceste două persoane vor realiza că dragostea nu e așa cum o văd ei, ci altfel și în alt anturaj. În așa relații de obicei apar amanți sau amante, pentru că nu doresc să-și strice familia ce are o reputație de milioane și nu pot să-și permită acest lucru, cum ar putea să împartă averea?
O altă cauză ar fi copii. Părinții devin tot mai distrași, iar familia se topește ca gheața. O atmosferă impusă de careva reguli. Un sărut soției pe obraz – din simplă obișnuință. Un sărut soțului pentru că așa trebuie să fie.
Mai sunt și cupluri de fier, care trec prin orice obstacol. Indiferent de situație femeia și-a susținut bărbatul, infierent de situație el a știut cum să procedeze pentru a aduce fericire în ochii femeiei iubite. Ei nu sunt pur și simplu soț și soție. Ei sunt oameni ce se susțin, prieteni ce trec orice pericol, femeie și bărbat ce se iubesc indiferent de situație. Ei sunt exemplul ce ajung la bătrânețe și ai ce învăța.
Un cuplu format pe bani – se destramă. Un cuplu format pe aspect fizic – nu vor fi veșnic tineri. Un cuplu format din iubire – va fi etern.
Argumentăm diferit fiecare situație în parte, dar nu observăm chestii esențiale pe care fiecare ar trebui să le cunoască. Alergăm să căutăm răspunsuri în depărtări, când toate răspunsurile sunt la noi, lângă noi și în ființa noastră.