Uneori e nevoie de o luptă crâncenă cu tine însuți pentru a ajunge să guști iubirea.

Am pus suflet și am frământat mii de idei despre iubire și cum ea se mănâncă. Ar fi greu să defineși iubirea, e mai ușor de a  demonstra o teoremă  matematică. De fapt e cu mult  mai complicată decât matematica, chiar dacă mi se părea că matematica e imposibilă și grea. Realizez că exista cu mult mai multe lucruri complicate la care nu le pot da explicație.
Nu pot rezolva probleme individual, pentru că iubirea există doar în doi.
Acei doi care există – dar asta nu înseamnă că ei au aceeași privire.
Dacă aș putea explica iubirea așa cum o văd eu la moment, atunci eu cred că aș întoarce toate spusele și noțiunile pe dos. Iubire – nu e numaidecât momentele frumoase, uneori e dureros, uneori e suferință, de cele mai multe ori e chin. Uneori e nevoie de o luptă crâncenă cu tine însuți pentru a ajunge să guști iubirea. În această luptă te schimbi, devii alt om, om care iubește și acceptă orice provocare. Iubirea obținută ușor nu e apreciată. E nevoie de sacrificiu pentru a obține fructul întreg. Lupți luni, ani de zile  și în final obții – ceva de preț.
Ceea ce e gata pus pe tavă nu va atrage mare interes. Ceea ce se oferă cu sacul nu e atât de scump ca ceea ce se oferă cu lingurița.