Dragostea e totalitatea sentimentelor noastre fie ele foarte bune sau rele

Pe-o bancă în parc stătea o pereche. I-am privit și am zâmbit.

M-am așezat pe o bancă de alături, nu aveam intenția să-i urmăresc. Mi-am scos cartea să citesc câteva file. Citind, îmi aruncam privirea să mai văd ce fac, cât de drăgostoși și cît de frumoși sunt. Am citit câteva pagini și am lăsat cartea. Am început să-i analizez, să mă bucur pentru faptul că ei sunt fericiți. M-am făcut comod și am stat câteva minute uitându-mă la felul în care zâmbesc. Sunt zâmbete sincere, priviri îndrăgostite și dispozitia bună ce roia în jurul lor.
E atât de frumoasă dragostea când vezi în oameni ce sunt deja maturi și cu o mulțime de probleme,îndrăgostiși devin niște copii mici ce se joacă și se alintă.
Dragoste – sentiment pofund ce nu se poate explica în cuvinte chiar dacă eu acum încerc cumva să o descriu.
Dragostea e totalitatea sentimentelor noaste fie ele foarte bune sau rele.
Este zâmbetul nevinovat oferit din suflet, și nicidecum nu poate fi un zâmbet forțat de împrejurări pentru că nu poți forța un zâmbet și să spui că e cu toată dragostea și pasiunea care există.  Este mângâierea obrajilor și sărutul cald și gingaș pe frunte, care nu este oferit din simplu motiv că așa fac și alții, sau din motiv că așa trebuie, ci din motiv că asta îți dorești tu și toată ființa ta.
Este grija și atenția în cantități enorme, pe care nu le poți măsura și nici nu le calculezi când le oferi, pentru că le oferi primind plăcere, dar nu așteptând ceva în loc.
Este căldura sufletului ce se degajă continuu fără a se răci vre-odată, pentru că dăruind iubire ești un om împlinit și fericit.
Fiecare măsoară dragostea așa cum crede de cuviință, cineva în câteva cuvinte, cineva în poeme și chiar în cărți de sute de pagini.
Dragostea este chiar și sentimentul de dur pe care-l putem simți uneori când avem parte de dezamăgiri, pentru că așa e dragostea cu bune și cu rele, uneori poate fi un chin  ce la un moment dat se poate transforma  într-o poveste frumoasă. Dragostea poate fi un chin, iar ce ce se tem să fie răniți nu vor iubi niciodată.
Cineva îmi va spune că nu e posibil, cineva mă va contrazice spunând că ea nu există și că există doar pasiunea de un anumit timp. Dar totuși eu cred că există, fiecare o simte barem o dată în viață.

3 gânduri despre “Dragostea e totalitatea sentimentelor noastre fie ele foarte bune sau rele

Comentariile sunt închise.