Au nevoie doar de ajutor la bătrânețe

Mergeam astăzi în troleibus, iar două bătrânele au urcat ajutate de o fetiță ce le-a adus pachetele cu produse. Spuneau că le este greu să se deplaseze. Îmbrăcate în haine vechi, mi-au dat o impresie că trăiesc greu și că sunt singure.
Când am vrut să cobor, una din ele m-a rugat să o ajut cu pachetele pentru că erau grele. Le-am luat și am coborât din troleibus. Le-am întrebat unde merg, iar se pare că mergeam în aceeași direcție și le-am propus să le ajut.
Mergând pe drum au început să îmi mulțumească și să se plângă de faptul că au o pensie mică și abia le ajunge să plătească comunalele. Una din ele mi-a mai spus că trăiește cu soțul său și un băiat, pentru că are doar băieți, fete nu are. S-au așezat pe un scaun să se odihnească, pentru că mergeau greu și plus la toate aveau probleme cu vederea și spuneau că amețesc. M-au întrebat…
-Dar tu vii de la lucru, da?
-Nu eu învăț.
-Dar unde înveți?
-Colegiul de Informatică.
-Aici aproape. Bravo. Bine că înveți că vei avea o profesie și vei lucra. Iată eu am lucrat totă viața la construcții și acum am 1000 de lei pensie. E greu. Foarte greu. Noi am trăit în casă de copii și așa am ajuns să trăim în oraș. Era greu pe atunci nu avea cine să te ajute și am mers la lucru, am învățat doar 4 clase cum era pe atunci. Am un nepot dus în America și a spus că e bine și mă mai sună din când în când.
După toate astea au mai durat câteva minute până am ajuns la blocul unde locuiau. Mi-au mulțumit de nu mai știu câte ori. Le-am ajutat până în fața blocului, iar acolo au zis că dacă ar avea telefon ar suna să le iasă cineva înainte să le ajute. Eu am spus că am telefon și mi-au dictat numărul. Mi-a răspuns un bărbat la telefon.
-Da.
-Domnule puteți să vă coborâți să luați pachetele doamnei…
-Katea, mi-a strigat bătrâna.
-…Katea.
-Nu, și mi-a închis telefonul.
Bătrânelele mi-au spus ca să plec și mi-au mulțumit.
După cum am înțeles era fiul acelei bătrâne. M-am speriat de comportamentul lui și chiar stăteam și mă gândeam, ce fel de om trebuie să fii să te comporți așa cu propria mamă?
Da, e cert faptul că fiecare are viața sa, dar oferiți puținul pe care îl aveți, nu e nevoie de bani mulți sau  lucruri scumpe. Au nevoie doar de ajutor la bătrânețe, le duci un pachet și li se luminează fața. Indiferent cum nu ar fi ei răi sau buni, ei v-au dat viață, iar pentru asta e nevoie să-i respecți și să-i ajuți.

4 gânduri despre “Au nevoie doar de ajutor la bătrânețe

 1. Cu toţii vă este milă de persoanele în vârstă cu care nepoţii sau copii lor se comportă urât cu ei dar voi nu ştiţi cum s-au comportat şi parinţii lor cu ei,ce fel de persoane au fost…Fiecare persoana se comportă cu cinvă urât sau frumos pentru că aşa merită.

  Apreciază

 2. nu e mereu asa cum spui, pentru ca de multe ori persoana nu merita dar se comporta urit, uneori nu faci nimic si lumea poate sa te urasca, iar uneori sa faci totul si imposibilul si la fel sa nu te iubeasca – depinde de OM

  Apreciază

 3. cunosc o persoana careia nu i-am facut nimic, dar ma uraste si ma face in orice fel din cauza ca nu-i plac ca om (chiar daca nu i-am zis nimic si nu ne intersectam), crezi ca e normal?
  nu e mereu asa dupa o etica oarecare, sunt care nu-si dau seama la ceea ce fac, sau nu stau bine cu capul sau asa le place lor sa-si bata joc de cineva, sunt si oameni care se comporta urit ca asa-s ei in viata, dar nu din cauza ca i-a jignit sau s-a comportat urit

  Apreciază

Comentariile sunt închise.