Traiam intr-un glob de cristal

Aveam 15 ani si traiam intr-un glob de cristal. Cand l-am vazut prima oara am simtit ca invelisul meu de cristal se sparge in 1000 de bucatele care ma strapung, care imi sfasie trupul si ca simpla mea existenta umana capata mii de alte forme de existenta care se imprastie in univers, fara sa mai aiba legatura cu originea lor. Am simtit pentru un scurt si unic moment ca spiritul mi se desprinde usor de materie, a fost mai mult ca o strafulgerare: m-am izbit de tavan si apoi m-am scurs inapoi in trup.
N-am simtit exact desprinderea, dar revenirea a fost o durere intensa, atat de vie. Durerea s-a amplificat si mai mult cand am realizat pentru prima oara in viata mea ca exist doar pe jumatate, ca la un moment dat cineva sau ceva mi-a luat cealalta jumatate si ca nu aveam sa mai simt vreodata la fel, ca nu ma voi simti niciodata intregita pana cand nu ne vom reuni. Am fost devastata, dar in acelasi timp am fost euforica. Am stiut atunci ca exista posibilitatea atingerii fericirii si asta mi-a creat o reala motivatie de a trai, si in acelasi timp am realizat, poate inconstient, ca nu voi atinge niciodata aceasta fericire. M-am indragostit.

Am 21 de ani si nu ma mai protejeaza nimic de lumea exterioara. Ai putea crede ca sunt mai vulnerabila, ca sunt total expusa, dar de fapt  sunt mai ferita ca niciodata. Nu se mai poate sparge nimic, nu mai sunt amenintata. Cand l-am vazut prima oara, am ras cu lacrimi de tonul serios pe care il ia cand vorbeste in engleza, si cum se chinuie sa fie British. Apoi am inceput sa simt pentru lungi si nedeterminate momente ca spiritul se uneste cu trupul, ca sunt intregita. Am inceput apoi sa simt viata cu cea mai mare intenstitate, nu doar pentru o clipa, ci in fiecare clipa. Am mers, am alergat, am stat, am sarit, am zburat, am creat si am recreat. Am invatat sa cresc, am crescut chiar daca am ramas mica, pentru ca am putut mereu sa fiu si mica si mare cu el. Am evadat din mine, dar mai important de atat, mi-am gasit in final locul in mine, m-am adunat si mi-am refacut conturul. Am stiut ca am invatat sa fiu fericita. Acum iubesc. 

Acest articol a fost scris de Lady Juliet: www.themisswho.wordpress.com