Unele persoane îți spun că te iubesc, dar uită să te iubească

Cuvântul înseamnă mult, uneori chiar mai mult decât ne-am dori.”Te iubesc” înseamnă mult și totuși nimic, pentru că uneori e spus fără nici un sentiment, fără nici un gând, fără nici un pic de iubire. A devenit o modă să ne îndrăgostim și să spunem te iubesc, dar uite că de cele mai multe ori acest cuvânt într-un final îți aduce mai mult chin. Ne îndrăgostim orbește de ceea ce vedem la prima vedere, iar asta ni se pare că e iubirea, și o plimbăm pe buzele noastre ca fiind ceva sfânt, dar ajungem într-un moment să nu mai simțim la fel.
Interesant, oare așa e iubirea? S-o împodobești cu promisiuni ce rămân în urmă, s-o alinți doar pentru câteva minute, să faci impresii bune doar pentru a crea o imagine?
Cum să-i spui că o iubești, iar mai târziu să uiți s-o mai iubești?
Majoritatea oamenilor au devenit ca roboțeii ce spun la fiecare relație „te iubesc”,  dar uite că nu-și dau seama că acest cuvânt înseamnă mult.
Posibil că pentru unii oameni „te iubesc” e ca și cum ai spune „salut” într-o relație, dar când faci cunoștință există probabilitatea că nu vei discuta cu acea persoană peste 3 zile. Nu putem spune „te iubesc”  iar mai apoi să-ți dai seama că iubești, pentru că nu e corect pentru că se primește deja a fi o minciună.
Și nu se rezumă la sentimentele care îți joacă în tot corpul tău, și nici la declarații fastuoase de dragoste, și nici la cadouri scumpe. Se rezumă la grija și respectul unul față de altul, comportamentul adecvat și înțelegere, înfruntarea greutăților împreună, atunci când cei doi reușesc să se cizeleze – iată atunci e iubire.
Spune cuvântul când il simți din interior, dar nu atunci când creerul tău îți dictează când e momentul potrivit. Dragostea dictată de creer deja nu o mai poți numi dragoste ci interes, pentru că e nevoie să o  simți cu toată ființa ta.

3 gânduri despre “Unele persoane îți spun că te iubesc, dar uită să te iubească

Comentariile sunt închise.