Cuvintele sunt cele ce aduc realitatea sau iluzia în care dorim să înnotăm

Suntem virusați de iluzii, așteptăm să vină multe lucruri de la sine și mereu căutăm vinovați în jurul nostru. Prelucrăm inconștient o oarecare informație până ajungem la un moment dat să aflăm că de fapt căutăm altceva, dar cuvintele au fost spuse înainte ca să realizezi că chiar e adevărat ceea ce spui. Ne-am deprins să spunem, iar mai apoi să ne gândim la ceea ce am spus. Iată că astfel se dezamăgește lumea, crezând în cuvinte spuse la o margine de drum care nu ar costa nici doi bani, dar iată că credem în aceste cuvinte fiecare și ne dezamăgim în fiecare zi câte un pic până se termină doza posbiliă de dezamăgire pe care o poate suporta.

Cuvintele ne  produc plăcere urechilor mai ales cuvintele frumoase și de laudă, însă o confuzie totală când vedem  realitatea aspră a lucrurilor. Oare e mai bine să înflorești situația, iar mai târziu să nu fie adevărat nici o boabă din cele spuse?

Cuvintele mărețe spuse pe negândite ne fac să avem unele așteptări, iar persoana care le-a spus nu-și dă seama că prin unele cuvinte spuse ea trebuie să-și asume o responsabilitate, dar de cele mai multe ori lumea nu-și mai asumă responsabilitatea, iar oamenii pe zi ce trece devin tot mai dezamăgiți și incapabili să mai creadă a doua oară.
E adevărat, doar cu lucrurile frumoase e mai ușor de manipulat, e mai ușor să creezi iluzii și să te dai tare atunci când nu valorezi nimic.
Cuvintele sunt cele ce aduc realitatea sau iluzia în care dorim să înnotăm, iar fiecare alege unde-i este mai plăcut.

2 gânduri despre “Cuvintele sunt cele ce aduc realitatea sau iluzia în care dorim să înnotăm

  1. Cuvintele sunt gloantele care ar trebui să ucidă iluziile,dar ele le crează, am trebui să bucure,dar dezămăgesc, ne crează o schiță a viitorului unde ne regăsim împliniți….dar lumea nu e preocupată de partea pozitivă sau de realitate.e preocupată de împlinirea necesităților în cel mai satisfăcător mod,și uita de promisiuni mergînd pe oameni vii ca pe cadavre creînd iluzii de sfinți preocupați de împlinirea poruncile lui Dumnezeu.

    Apreciază

Comentariile sunt închise.