Fugi de lângă oamenii pe care nu-i iubești, lasă-i să-i iubească altcineva

Simt un aer greu ce mă apasă continuu atâta timp cât merg alături de tine. Simt că stai aici doar din motivul că ai promis, ai promis că nu vei pleca. Am o presimțire ciudată, de parcă inima ta își dorește cu totul o altă soartă, se zbate să spună, dar nu reușește din cauza orgoliului tău.
Mă uit la tine și văd un gol în ochii tăi, ferești privirea ca să nu văd ce se întâmplă, dar e prea vizibil ca să nu observ.
Îmi spui în ficare zi că mă iubești, de parcă dorești să te convingi singur că într-adevăr e iubire, însă din păcate nu o simți. Crezi că dacă ești gelos – îmi demonstrezi cât de mult ții la mine? Ba nu, îmi demonstrezi cât de slab ești, pentru că un om puternic mereu va avea încredere în sine și în puterile sale. Îmi demonstrezi că ești mai slab ca mine, iar bărbatul trebuie să fie mai puternic ca femeia indiferent că o fi moral sau fizic. Gelozia dă dovadă de slăbiciunea ta, și nu a mea.
Găsești pretexte  în care aș fi eu vinovata, în care vezi fiecare greșeală a mea în loc să îți privești comportamentul și să realizezi că comportamentul meu depinde de al tău.
Sufletul tău se sufocă de infideltatea ta față de el, te amăgești pe zi ce trece tot mai mult. Ai început să crezi că poți controla orice, și că deții controlul, dar inima ta își dorește libertate.  Ai adunat toate cuvintele de pe lume, cadouri ce credeai că-ți va înlocui golul, dar sufletul tău are nevoie doar să fie înțeles.
Ce mult aș da să schimb trecutul, să te îndrum spre o altă cale în care să-ți înțelegi propriul trup care se zbate între vise și promisiuni. Visează și adu formă oricărui vis, fie el de o capacitate minimă sau maximă. Fugi de lângă oamenii pe care nu-i iubești, lasă-i să-i iubească altcineva.