Trebuie să ierți pentru a uita și să uiți pentru a simți din nou

A ierta nu e atât de greu, deoarece când vine din suflet – nu simți că persoana ți-a făcut ceva rău. A uita e simplu atât  timp cât persoana îți dă noi valuri de încredere. E mai greu să ierți atunci când te trădează repetat, când același lucru se repetă de parcă ar face-o intenționat. E mai greu să uiți când știi că mai există o spernață care mocnește și se chinuie încet să prindă putere.
Să ierți… e ușor de spus atâta timp cât ai un motiv mic, îl poți considera un moft mai mult.
E mai greu când persoana te calcă în picioare, îți arată toată ura din răsputeri, iar tu ierți persoana – fie din motiv că crezi că ea a spus totul doar din mânie, fie că crezi că a jucat teatru pentru a demonstra că e puternică sau persoana  pur și simplu e slabă și a dorit să-și demonstreze cumva cât demult a durut-o.
Să uiți…probabil e cel mai greu lucru posibil, pentru că lucrurile rele mereu rămân în minte. Nu poți să uiți  momentele frumoase, însă  în primul rând ne amintim de cele urâte, iar mai târziu ne amintim și de cele frumoase. E greu să uiți atâta timp cât nu există iubire, atâta timp cât există egoismul, pentru că când iubești poți să ierți totul, sigur dacă va fi o schimbare, dacă mai există o speranță.
Pentru a simți din nou  nu e nevoie de mult timp, nici aglomerații, nici de amintiri, nici de trecut, nici de viitor, ci doar prezentul contează.
A simți din nou  înseamnă  putere, puterea de a crede în cineva, a crede din nou, a ierta, a uita, a simți din nou… atât de simplu pare și atât de plăcută e ordinea aceastor cuvinte așternute pe hârtie.
Trebuie să ierți pentru a uita și să uiți pentru a simți din nou, totuși acest TREBUIE e necesar nu din faptul că il spune cineva, dar pentru că fără el ne pierdem, pentru că fără acest cuvânt nu vom avea sens. Fiecare moment își are povestea sa aparte, fiecare gând are un sens, fiecare om e diferit.

2 gânduri despre “Trebuie să ierți pentru a uita și să uiți pentru a simți din nou

  1. se pot ierta unele greseli ,dar eu cum am greesit iubitei mele ea nu poate ierta niciodata asa o zis ,cu toate ca mi-am facut eu vre-o 100 de adrese odnoklassniki DEGEABA unele greseli nu se pot ierta si eu am gresit enorm de mult

    Apreciază

Comentariile sunt închise.