Am învățat să fiu matură

Probabil că fiecare copil visează să ajungă mare, să aibă toate drepturile, să facă ce vrea, să fie stăpân pe situație. De mici suntem tentați să ajungem să fim mari, ca mai apoi să ne dorim să fim copii.
Pornind de la denumirea acestei postări, aș dori să încerc să descriu, cum am înțeles eu că sunt mai matură. Sunt lucruri foarte simple pe care uneori nici nu le observăm, chiar începând de la simpla așteptare în coadă, fie transport public sau altceva. Răbdarea a început să-mi intre în sânge.
 Am învățat să aștept, am învățat să las mofturile doar pentru ocazii speciale. Am învățat să înțeleg chiar și glumele prostești. Am învățat să spun NU. Am învățat să trăiesc din plin  momentele. Am învățat să mă gândesc la mine, iar mai apoi la alții. Probabil că sună a egoism, dar e realitatea prezentă în societatea noastră și nu numai, însă oricum diferă în dependeță de cazuri.
 Am învățat să fiu cât mai obiectivă. Am învățat să spun complimentele atunci când se merită, și nu le spun niciodată doar pentru a fi amabilă. Am învățat să spun ce cred, verde-n ochi. Am învățat să evit oamenii care nu vor înțelege ceea ce le explic.

Am învățat să iubesc, pentru existență. Am învățat să mă bucur de clipe petrecute cu oameni ce merită. Am învățat să gândesc pașii și să acționez cunosccând consecințele și răspunzând de ceea ce fac. Am învățat să fiu mândră de ceea ce fac, de realizări și chiar de lucruri simple pe care la fac din plăcere. Cel mai interesant este că mi-am depășit fricile, nu le mai am, au dispărut, iar asta îmi dă noi forțe de a merge înainte.
Poate că e puțin ce am scris mai sus, probabil că mai sunt o sumedenie de lucruri pe care nu le observ. Sunt unele momente în care mă las dusă de val, copilăroasă și naivă, dar totuși cu o gândire clară. Însă calitățile maturității mă copleșesc din ce în ce mai mult, iar aceasta îmi oferă cel mai plăcută sensație, pentru că am început să fiu mai puternică și mai stabilă, mai încrezută și mai docilă. Pot să spun un mulțumesc enorm oamenilor care m-au ajutat să ajung astfel, oamenilor diferiți, cu diferite mofturi, din comportamentul cărora am învățat să fiu matură.