Dacă până la 20 de ani ei reușesc să le încerce pe toate, ce le rămâne după?

Am mers ieri într-o discotecă, nici nu știu dacă se numește ea discotecă  însă, m-a lăsat nedumerită faptul că copii beau și fumează la acelaș nivel ca un matur. De ce zic copii? Pentru că nu au nici 16 ani însă țigara și berea par a fi o normalitate pe care eu la ai mei 20 de ani nu o înțeleg.

Sau e lipsă de educație, sau tinerii nu au cu ce se ocupa, sau ei nu conștientizează ce fac, sau părinții lor nici nu au habar de ei. 
Nu știu cine le vinde lor acele țigări și acea bere, pentru că te uiți la ei și crezi că au 12 ani. Și nu ai putea spune că sunt copii de bani gata, care au totul și nu mai știu ce să facă și cu ce să se distreze. Nu ai putea spune după felul în care arată că  au atât de mulți bani ca să-și permită să fumeze țigări și să bea bere. 
Nu am idee ce fac părinții lor, unde sunt, cu ce se ocupă, dar e dezastru să mergi în astfel de local și să-i privești cum își strică viața de mici. Mi-ar fi interesant, ce vor dori ei la 20 de ani? Că doar deja la 12 știu de țigări și alcool, mai departe ce va fi? Cu ce se vor ocupa? Cum se vor distra?
Rămân a fi nedumerită și de copile de 12 ani și mai puțin, care merg la discotecă, chitite, gătite, unele mai binișor altele defel. Și cel mai important că au prieteni la 12 ani, merg de mână și totul e OK.
Dacă până la 20 de ani ei reușesc să le încerce pe toate, ce le rămâne după? Droguri, plictiseală de viață sau o căsătorie nefericită?