Iubim încercând să ne dăm seama de ce? dar nu există răspuns și continuăm să iubim…

Iubim când suntem iubiți. Iubim când dăruim toată încrederea noastră cu ochii închiși. Iubim când suntem fericiți. Iubim când suntem triști. Iubim chiar și când suntem uitați, dezamăgiți și umiliți. Iubim când suferim. Iubim în secret. Iubim prea târziu. Iubim sperând, iubim visând, hrănindu-ne cu mii de iluzii și speranțe deșarte, care ne umplu golul din suflet.
Iubim când suntem la răscruce dintre dragoste și ură. Iubim când am renunța la tot, pentru o persoană care ne-a rănit, dar totuși o mai iubim și nu ne imaginăm s-o urâm vreodată. Iubim, chiar și atunci când acea persoană a uitat de mult, dar încă ne mai rugăm la Dumnezeu să-i poarte de grijă.
 Iubim, chiar dacă au trecut luni, noi păstrpm amintirea ca pe-o zi de ieri. Iubim când încercăm  să urâm, pentru a nu suferi. Iubim inocent, copiăresc aruncând câte un sărut ștrengar pe obraz. Iubim când inima e distrusă, ruptă în mii de bucăți și aruncăm obicete în pământ pentru a ne simți întregi. Iubim fără sumedenii de întrebări. Iubim fără mii de răspunsuri.
Iubim chiar dacă știm că nu se va mai întoarce. Iubim încercând să ne dăm seama de ce? dar nu există răspuns și continuăm să iubim…

 Autor: Ionela Ivanov