INIMII CE-I OFERI? BOMBOANE?

Materialiști pînă la culme, plini de principii și de legi ale societății. Perfect! Credeam că lumea merge spre dezvoltre continuă, dar se pare că nici pic. La fel cum era cîndva, cînd se căsătoreau pentru că fata aia are pămînt mai mult, casă, bani și altele păi și acum e aceeași. Credeam că lumea progresează, că devin mai culți, mai educați și mai liberi în a alege.

Oare viața se rezumă la bani? Este tot ce merităm? Hîrtii care într-o bună zi pot să le cadă valoarea, obiecte scumpe ce într-o zi să nu mai valoreze nimic,  materie ce se consumă – asta e baza.
Iar dacă ea se termină? Cu ce rămînem?  – Nimic.
Pentru că noi nu investim în persoane ci în obiecte. Știu că  tehnologia de ultimă generație și multe alte chestii, ne aduc bucurie pe o perioada scurtă de timp, pînă te plictisești de el, pînă apare alt aparat mai interesant cu alte funcții.
Și așa suntem învățați că dacă ne plictisim – aruncăm. Unii procedează la fel și cu oamenii – pînă se plictisesc sau doar interese personale.
Lumea trăiește pe interes. Iar dacă cineva trăiește cumva altfel – nu-i din cercul nostru.
Paranormal.
Dar pe zi ce trece devin mai confuzi în alegere, banii și rangul social e pe primul loc, cine e mai sus acela e cel mai cel. Și care ar fi folosul  atunci cînd ai bani dar nu ai fericire?
Cînd știi că poți cumpăra totul dar nu și iubire. Poți să impui respect dar nu să-l obții. Poți să călătorești oriunde și să te distrezi toată viața  pierzînd timpul cu persoane nepotrivite.
Care ar fi sensul să ai totul, dar sufletul să rămînă neîmpăcat, chiar daca ai totul și poți oferi orice, inimii ce-i oferi? bomboane? sau poate bani să-și cumpere ce vrea?

Un gând despre “INIMII CE-I OFERI? BOMBOANE?

Comentariile sunt închise.