SUPRADOZĂ DE OXIGEN

Mai există unele momente când te saturi de bine, începi să te sufoci în propriul mediu. Nu ar fi din cauza lipsei de oxigen, ci din cauza supradozei de oxigen, când ți se oferă mai mult decât  ai nevoie, mai mult decât ai dori.  Anumite momente când îți este impusă o informație pe care n-o dorești, nu-ți place și nici nu te încântă.

Așa și în relații, uneori te sufoci de atenție, de prea multă și neimportantă, iar alteori îi duci lipsa.
Privind unele relații dintr-o parte, mereu se vor găsi cupluri în care e supradoză de oxigen, unde mereu vei vedea tensiune, unde va fi exces de atenție care într-un final va deveni banală. Și evident că mereu vom găsi cupluri cu lipsă de oxigen, care rezistă cu greu, în care unul din ei  încearca din răsputeri să aducă oxigen în acea relație, dar nu le va reuși atâta timp când nu aduc ambii aceeași cantitate, când unul e mai egoist  iar celălalt ar face totul pentru a menține viața acelei relații.

Pentru a menține o relație e nevoie de multe cuvinte spuse cu voce tare. E nevoie de explicații calme și cugetate. E nevoie de încredere, de multă încredere, E nevoie de respect reciproc. E nevoie de a ține cont ce spune fiecare, pentru că fiecare are nevoie să fie ascultat și înțeles, pentru că e nevoie de cizelare.

Mereu vor fi momente când va trebui sa cedăm pentru cineva, să refuzăm la orgoliul nostru înfipt în creier. Ce-i drept relația are nevoie de oxigen, nu suprdoza și nici lipsa de el, ci o cantitate egala care va constitui mai mult decât un totîntreg.