Fă rai din ce ai

Am privit o mulțime de filme, unde se idealizeză viața oamenilor, unde se idealizeză dragostea în câteva scenarii jucate bine. Într-un moment oarecare, dacă ești un om foarte visător, probabil ai să aștepți să ai și tu o viață frumoasă, bogată, o iubire mare cu o întîlnire foarte interesantă și o armonie de invidiat în acea relație. Văzând că în viața ta nu se întîmplă nimic asemănător, devii nefericit, probabil întrebînd de ce nu ai și tu așa poveste de dragoste cum era într-un anumit film sau chiar a vecinului, a undei vedete de televiziune sau a unui prieten.
Un moment interesant este că privind dintr-o parte vedem o mulțime de lucruri bune la relațiile din jur, neștiind de fapt cât de greu se mențin aceste relații, câte certuri și de câte ori cedează fiecare.
În lumea internetului fiecare dorește să pară fericit, tăguind oameni dragi, simțindu-se iubiți într-un local scump, asta ar fi mai degrabă o fală, o înfățișare pe care dorim să o arătăm, pentru că nu chiar de fiecare dată oamenii se simt atât de iubiți de câte ori scriu asta pe net.
Ar fi mai plăcut să te bucuri de fiecare strop de ploaie, de fiecare rază de soare, de fiecare zâmbet de copil, de fiecare zgomot de mașină, de melodia preferată și orice altceva, din simplu motiv că simți, vezi și auzi ce se întîmplă în jurul tău.
Mereu va fi bine acolo unde nu suntem noi. Dar de ce să nu ne facem noi binele nostru în jurul nostru. Dacă am începe să prețuim ceea ce avem lângă noi, să realizăm că sunt oameni care nu au nici puținul pe care-l avem noi. Dacă am începe să mulțumim de ceea ce avem și să începem să facem ceva mai bun, să ne cizelăm reciproc, pentru că asta se întîmplă în relații, în societate și tot ce ne înconjoară depinde de noi.
Dacă îți dorești o viață mai bună – începe de la tine. Fă rai din ce ai, pentru că singur îți construiești gândurile, visele și destinul. Iubește, creează, depune suflet și acționează pentru că totul e în mâinile tale. Ai nevoie doar de dorință!