Nu se demonstrează, că doar nu-i teoremă

A iubi – nu înseamnă a ține sub control. A iubi – nu înseamnă a dirija relația. A iubi – nu înseamnă să-ți aducă flori la fiecare întîlnire. A iubi – nu înseamnă să strigi în gura mare cât de mult iubești. A iubi – nu înseamnă să te sărute la fiecare pas. A iubi e mai simplu decât pare, chiar dacă privim o mulțime de filme și ne dorim asemenea poveste, ea nu este nici pe aproape ca în filme, pentru că filmele sunt jucate de actori, care nu vor simți niciodată, într-un film, iubirea așa cum o simți pe propria piele.

Iubirea adevărată nu se strigă. Nu se răsună pe văi. Nu este văzută și nici auzită.
Iubirea n-are gust, nici culoare și nici formă. N-are grade. Nici centimentri. Nici kilometri. N-are margini, laturi, unghiuri. Nu-i nici romb și nici rotund. Nu-i pe-aproape de matematică. De chimie nici atât. Ea e doar o mie și una de sentimente invizibile. Nu le poți atinge, însă ele te ating destul de gingaș și plăcut, chiar dacă uneori nu realizăm asta.
Cineva  a spus că nu există iubire, și la sigur că undeva are dreptate, pentru că iubirea nu poate fi exactă și nici demonstrată. Dar totuși o simțim și spunem cu voce tare că e ea, aici, acum lângă noi.
Am auzit că multe fete cer să le fie demonstrată dragostea. Foarte interesant cum s-o demonstrezi? Ce-i teoremă? Dacă nu o simți, apoi n-o simți și gata.
Încercând s-o demonstrăm în alte părți, ea trece pe alături fără ca tu să observi. Pentru că cea care trece pe alături nu cere nimic, decât prezență, iar tu fiind ocupat cu demonstrațiile îți poți pierde fericirea.