Nu-l voi obliga să mă iubească și nici să mă respecte


-Cine stie ce face el acolo, poate e cu alta…
-Dacă o fi cu alta e alegerea lui,  nu-l voi obliga să mă iubească și nici să mă respecte. Dar e alegerea mea ce fac acum, iar în primul rând îmi respect alegerea și ceea ce sunt, pentru că știu un singur lucru, dacă iubești nu poți să înșeli, iar atâta timp cât eu simt că iubesc nu-l voi înșela.
-Și dacă ar fi în acest moment cu altcineva, iar tu pierzi momentul de a te răzbuna?
-De a mă răzbuna? Pentru ce? De ce aș face-o? Se răzbună doar cei slabi, acei care nu au încredere, care de la o simplă ceartă se despart, care se dezamăgesc într-un om și pe urmă îi urăște pe toți. Oamenii fricoși se răzbună, scot concluzii pripite, vor să domine, vor să fie stăpâni. 
-Nu crezi că te-ai putea dezamăgi?
-În tine? Deja m-am dezamăgit, pentru că încerci să mă provoci să renunț la ceea ce iubesc. Dacă te gândeai bine, nu-mi acordai atâtea întrebări.
-Am vrut să văd ce vei spune.
-Crezi că toate fetele îți sar în gât, doar din motiv că ești frumos și poți agăța bine? Nu chiar toate îți pot cădea în plasă.
-De unde ai luat asta?
-Păi după cum văd te simți incomod când cineva te respinge.
-Da, ai dreptate. Rar mi se întâmplă așa ceva, mereu am fost în centrul atenției și mereu am fost admirat…
-Admirat pentru ce? Pentru chipul drăguț și banii părinților? Pentru că roiesc fetele în jurul tău? Pentru că la care nu te-ai da, oricare ar fi a ta? Pentru că ești încrezut că ești cel mai tare, dar de fapt reprezinți o mască și o imagine creată de părinții tăi, păcat că nu cunoști multe lucruri…
-Care ar fi?
-Să vezi fericire în cele mai stupide lucruri. Să ai planuri și să le realizezi, fiind mândru de tine. Să găsești liniște în brațele unei singure femei. Și să iubești sincer pe cei din jur!…
-…