Orice lucru trebuie sa-l faci cu daruire, chiar daca nu ti se plateste

Am fost la un training zilele acestea, am observat ca oamenii fac un lucru bine doar atunci cand ei au ceva din asta. S-a simtit atat de mult faptul ca trainerul preda doar ca sa scape mai repede de cei care au venit la training gratis. 
Probabil este cel mai neplacut sa fii in fata unui om care iti preda ceva doar din faptul ca va primi salariu, iar din pacate foarte multi oameni care predau sunt nevoiti sa-si faca treaba doar pentru faptul ca vor primi bani. E ceva trist, insa sunt foarte putini care au de oferit ceva din experienta lor, care isi doresc sa invete pe cineva arta pe care o detin. Ce-i drept traim intr-o societate in care banii nu ajung niciodata. Doar ca nu inteleg oamenii care incearca sa ne invete ceva doar din motiv ca noi le dam bani, trebuie sa ai o tehnica buna pentru ca cei pe care ii inveti sa stea cu gura deschisa asteptand sa le spui ceva, dar faptul ca tu mergi sa le spui ceva ce pot invata si din carti nu este rezonabil.
Citeam recent o postare de domnul Lorand Soares Szasz in care spunea ca orice faci trebuie sa faci cu daruire si sa-ti faci lucrul bine pana la sfarsit chiar daca acel lucru nu-ti va da bani sau altceva. 
Mi-as dori ca sa ne invatam sa facem ce ne place si s-o facem cel mai bine, sa fim profesionisti in domeniul care ne reprezinta si atat.
Trebuie sa ne invatam sa facem lucrurile bine, sa nu facem doar asa sa fie ci sa depunem suflet, sa crestem sa invatam si sa ne gasim acel ceva pentru care am fi gata sa lucram gratis, doar atunci vom intelege ce ne este placut cu adevarat