Dacă…


Dacă ai cunoscut o persoană ce nu ţi se potriveşte, acesta nu este un motiv ca să dispreţuieşti. Fiecare e special în felul său, fiecare este  un copil crescut cu dragoste de părinţi, fiecare are destinul său, fiecare se mîndreşte cu ceva, fiecare are jumătatea sa.

Dacă cineva te-a dezamăgit, nu înseamnă că tu trebuie să faci la fel, nici să te răzbuni.
Dacă te-a dezamăgit înseamnă că nu merită să mai ai încredere.
Dacă prietena sau prietenul te-a înşelat – înseamnă că nu ţine la tine. Indiferent cum ai fi tu, cel ce iubeşte nu v-a înşela.
Dacă cineva a plecat de lîngă tine – aşa trebuie să fie, nu încerca să reţii pe cineva ce nu-şi doreşte să fie lîngă tine.
Dacă cineva te vorbeşte de rău sau de bine – trebuie să te bucuri, aceasta este dovada faptului că faci ceva pe această lume.
Dacă te crezi nefericit – gîndeştete că există lume mai nefericită decît tine.
Dacă ai făcut ceva şi îţi pare rău – nu regreta, orice se întîmplă are o explicaţie ce o ve-i înţelege mai tîrziu.
Dacă te simţi singur – uite în jur şi vei înţelege că sunt mulţi oameni ce te iubesc. Trebuie doar să înţelegi, pentru că nu toţi pot să spună ceea ce simt.
Dacă cineva te-a supărat – încearcă să înţelegi de ce a facut aceasta, poate nu a facut-o intenţionat.
Dacă consideri că totul îţi merge prost – imaginează-ţi că poate fi mai rău.
Deci mai bine să fim fericiţi de ceea ce suntem, de ceea ce aveam, de ceea ce putem face, de ceea ce ne-a dat Domnul, de ceea ce am obţinut cu ambiţie, de ceea ce ne-a oferit viaţa. Să ne bucurăm pentru că suntem speciali, pentru că putem fi mai buni.


2 gânduri despre “Dacă…

Comentariile sunt închise.