Cât de bine știți să dați sfaturi altora


Cât de bine știți să dați sfaturi, dar voi cu viața voastră nu vă puteți descurca. Iată când vine vorba de vre-o problema din familia vecinului, ai ai ai, cât de bine știți ce trebuie de făcut. Nu prea vă înțeleg cum puteți să dați sfaturi pentru o familie, pe când viața voastră de familie e un coșmar. Cum poți să sfătuiești o fată cum să-și aleagă bărbatul pe când tu nu ți l-ai ales bine și ai regrete? Cum ar veni ideea asta? Tu nu ești fericită în căsnicia ta, dar dai sfaturi altora, crezând că ei vor fi fericiți. Tu nu poți să știi cum ar fi altfel, tu doar presupui că ar fi într-un fel oarecare.
De obicei, dacă femeia ceea a avut un bărbat care a băut toată viața, apoi îți va zice că „fie cum o fi numa s’ nu șii bețîv”. Dacă a avut un bărbat iubitor de multe femei, ap’ „e sama fat’hăi și aleji”. Dacă bărbatul ei a fost de aceeași statura ca ea, îți va spune că „să-ți ei unu mai înalt ca tini”. Dacă nu au avut bani destui, atunci „să-ți ei unu să te ții pi tini și tu s’ nu lucrez”. Hai că-i lista lungă… cum nu ai întoarce mereu va găsi un minus la barbatul ei și îți va spune „e sama să nu dai peste un drac de aista ca a meu”.
Lume da ești interesantă tare, suntem atât de diferiți dar aveți aceleași sfaturi pentru toți. Vă impuneți punctul de vedere și sunteți cei mai corecți, mai ales cei mai bătrâni „eu ca tini am fost”. Ați devenit atât de idealiști că mii greu să vă ascult. Fugiți de suferință, doriți totul gata pe tavă și nu vreți să depundeți efort pentru a face ceva comun. Oricum vor fi și momente grele în relație, că așa-i la toți, la unii mai mult la alții mai puțin, depinde și dacă te-ai căsătorit din dragoste ori de ochi frumoși. Cineva mi-a zis că dragostea trece dupa ani buni de căsnicie, poate nu ați ales omul potrivit? Ori eu încă nu știu ce înseamnă asta…

6 gânduri despre “Cât de bine știți să dați sfaturi altora

  1. Treaba cu sfaturile e simpla: este in natura noastra ca oameni 🙂 Nu inseamna ca trebuie sa si asculti ce zic oamenii. E mai simplu sa dai sfaturi altora decat sa-ti faci tu ordine in viata.

    Apreciază

  2. Chestia asta cu sfaturile mă enervează și pe mine de multe ori. Acasă, la serviciu, pe stradă, în transportul public, oriunde se găsește cineva, care încearcă, să-ți impuie niște reguli care uneori sunt atât de penibile. Da, sfaturile uneori ajută, dar dacă știi cum să l-e alegi și să l-e aplici în viața ta personală sau de familie. Articolul e bun! Succese mai departe!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.