Bârfiți, înjurați, blestemați… pentru ce?

Nu-mi place să discut despre religie, mereu voi găsi sute de întrebări la care nimeni nu-mi poate răspunde. Dar mi-aș dori ca lumea să nu-și acopere ipocrizia cu religie.
Atât de credincioși în Dumnezeu și în toate miturile, însă când vine vorba de iertare – atunci găsiți pretexte, că nu puteți ierta pentru că bla bla bla.
Cum se explică faptul că ieșiți din biserică și vă aduceți aminte de dușmani, așa într-un fel faceți planul de răzbunare? Bârfiți, înjurați, blestemați… pentru ce?
Oare vă va fi mai ușor dacă o să blestemați pe cineva sau o să vă rugați la Dumnezeu să-l pedepsească?
Nu știu cum vouă, dar nu mi se așează lucrurile astea în creierașul meu. Cum adică ești credincios dar nu poți ierta? Mergeți la biserică și vă rugați să vă fie iertate păcatele, dar voi de ce nu iertați pe alții? De ce sunteți atât de răi unii cu alții? Mă refer la oameni simpli care trebuie să se ajute reciproc în așa o societate pe care o avem astăzi. Sunteți invidioși și vă îngropați unii pe alții în loc să vă susțineți. Apoi mai întrebați de ce suntem așa cum suntem, pentru că așa acționați, pentru că sunteți buni doar când vă vine un oaspete să-l primiți cu zâmbet pân’ la urechi, chiar dacă nu aveți cea mai faină dispoziție. Sunteți buni actori, păcat că nu sunteți buni actori la teatru, ci fățarnici! Da! Fățărnicia asta e dezgustătoare, mai bine spune ce ai pe suflet și ajunge! Ori vă certați și nu mai vorbiți, ori realizați unde ați greșit și rămîneți oameni. Nu, voi trebuie să fiți fățarnici, să arătați că totul e bine, iar după ce pleacă acel om să-l mai bârfiți… de ce???
Dacă ați vorbi mai puțin de alții și mai mult despre voi, ați fi mai fericiți. Dacă v-ați susține reciproc ați ajunge mai departe. Focusați-vă pe voi, pe activitățile voaste și pe viața voastră, nu a vecinului!

2 gânduri despre “Bârfiți, înjurați, blestemați… pentru ce?

  1. Probabil ai încurcat oamenii religioși cu cei credincioși. Nu e corect și obiectiv să pui toți oamenii credincioși în aceiași oală. Sunt adevărate cele relatate de tine, să ajungem la așa o situație sa lucrat mai mult timp și aceasta nu-i întâmplător. Să fi pus accent pe credință așa cum au făcuto strămoșii noștri nu am fi ajuns la situația actuală. Dezbina și condu ăsta-i sloganul dușmanului, ce ne ținea uniți cândva – credința și anume credința ne va ține uniți în continuare. Și spunând credința nu mă refer la mitropolit sau cu burta mare cu porshe la poartă, ci la oamenii care întradevăr luptă cu dușmanul și nu stă cu dinsul la masă.

    Apreciază

  2. Probabil ai încurcat oamenii religioși cu cei credincioși. Nu e corect și obiectiv să pui toți oamenii credincioși în aceiași oală. Sunt adevărate cele relatate de tine, să ajungem la așa o situație sa lucrat mai mult timp și aceasta nu-i întâmplător. Să fi pus accent pe credință așa cum au făcuto strămoșii noștri nu am fi ajuns la situația actuală. Dezbina și condu ăsta-i sloganul dușmanului, ce ne ținea uniți cândva – credința și anume credința ne va ține uniți în continuare. Și spunând credința nu mă refer la mitropolit sau cu burta mare cu porshe la poartă, ci la oamenii care întradevăr luptă cu dușmanul și nu stă cu dinsul la masă.

    Apreciază

Comentariile sunt închise.