Viorel Belinschii: Banii nu sunt cea mai bună motivație, un lucru bun se face din plăcere

Viorel Belinschii este fotograful care iubește emoția. A studiat marketing însă a decis să fie fotograf. Vesel și optimist reușește să surprindă cele mai frumoase momente din viață.


De unde a apărut această pasiune pentru fotografie?

Pasiunea de fotografie a apărut din copilărie, pe când apăruse primele telefoane încercam sa fotografiez fruze, peisaje și lucruri mai  mărunte. Mai târziu mi-am luat un apart digital de fotografiat și făceam poze, vedeam că se primește însă oricum vedeam ca la cineva se primește mai bine și uite vreau și eu așa aparat,vreau și eu să pot face așa poze. La un moment dat am început să economisesc pentru ca sa-mi iau primul aparat profesional.
La ce vârstă ai cumpărat primul aparat?
La 17 ani mi-am cumpărat primul aparat pentru începători. Făceam sesiuni foto, evident că nu ceream mult pentru ele însă a fost un început bun. Vedeam pe net poze mult mai calitative și deja am început să economisesc să-mi cumpăr obiective. Am observat că îmi place foarte mult acest domeniu și am continuat.


Ce te-a motivat cel mai mult să-ți alegi aceast domeniu?
Faptul că-mi place ceea ce fac și nu mă satur. Mă întrebă unii cum pot să stau atâta timp în calculator să editez, să montez, mereu le răspund că nu poți să te saturi de ceea ce-ți place. Sunt unii care aleg să fie fotografi doar din cauza banilor, însă banii nu sunt cea mai bună motivație, pentru că un lucru bun se face din suflet și din plăcere.

Ai făcut studii sau cursuri în acest domeniu?
Nu am făcut cursuri. Însă am mers la diferite traninguri, am vizionat multe clipuri de pe youtube dar evident că am și citit foarte mult, pentru că este un lucru când  tu te uiți aproximativ ce trebuie de făcut și alta când știi precis ce trebuie să faci.

Ce îți place cel mai mult să fotografiezi?
Foarte mult îmi plac fotografiile de la nunți. Îmi place să surprind emoțiile oamenilor, mimica feței mai mult. Evident că este destul de greu, când mirii sunt obosiți și tu încerci să-I înveselești, dar este interesant pentru mine, anume aceste lucruri câ poți să creezi ceva frumos și mai târziu oamenii îți vor mulțumi pentru asta.


Care a fost perechea ce mai deosebită?
Chiar anul acesta am avut nuntă pe 31 august, Rodica și Sergiu Cușmir. Mi-au plăcut foarte mult pentru că au fost atât de multe emoții, emoții sincere, pe care eu le-am surprins frumos. De obicei la o nuntă fac vre-o mie sau o mie jumătate, însă la această nuntă am făcut peste două mii și cel mai important că eu nici nu am observat acest lucru, deja când am ajuns la editare am văzut cî sunt atât de multe și nici nu știam pe care să le șterg, pentru că toate erau interesante.

Am văzut că ai început să faci videoclipuri, ce te-a făcut să treci la fimări?
Deja de un an sau mai mult, a început să-mi placă mai mult să filmez, pentru că în video poți transmite emoțiile mai bine, pozele opresc emoția însă un filmuleț atrage mai mult publicul și mai repede ajungi la sufletul lor.
Lucrezi singur sau mai ai pe cineva care te ajută?
Nu sunt singur, am o echipă cu care lucrez. Am patru băieți pe care eu i-am învățat, pot să spun că ei știu tot ce știu și eu doar că deja fantezia fiecăruia diferă. Este o persoană cu care am început însă alții apar și dispar.
Ce planuri ai pentru viitor?
Planuri mari (zâmbește). Mai mult vreau să mă dezvolt în domeniul video pentru că acolo am mai multă libertate, vreau să experimentez, vreau să fac proiecte sociale care ar motiva. În această iarnă chiar vreau să fac un proiect video împotriva alcoolului. Vreau să motivez oamenii și să le aduc mai multe emoții.

Pentru a vedea mai mutle poze puteți accesa pagina de facebook
Mi-a făcut și mie niște poze, dar vi le arăt mai târziu 😀