Cumătrismul – începe pe băncile școlii


Nu prea-mi place să abordez asemenea teme, dar m-o răzghit.

Cât de mult luptăm contra unui sistem pe care-l numim CUMĂTRISM, dar el e implementat de pe băncile școlii. Da! De acolo începe toată joaca și prietenia, după care copii de mici au anumite principii, care desigur sunt sădite de părinții lor.
Cică acela ți-e prieten – din asta rezultă că tu pe el trebuie să-l ajuți, Ok faci asta când ești mic, faci asta când crezi că e corect.
Dar văd oameni maturi care nu au capacități, dar cu ajutorul prietenilor, cumătrilor, vecinilor și alții, doresc să ocupe posturi importante. Vă înțeleg că vă atrageți nemurelele în jurul vostru, dar cum rămâne cu PROFESIONALISMUL? Nu se întreabă nimeni de asta?
Nu știu pe cât de corectă sunt, dar consider că prietenia e în condiții casnice, pe stradă, într-o cafenea, oriunde numai nu la serviciu. La serviciu sunteți colegi, echipă care lucrează și unde la bază stau cunoștințele într-un anumit domeniu.

-Știi, iată se eliberează postul cutare, este o persoană de încredere la noi în echipă, da mai bine am sa-l pun pe cumătru-meo, că m-o rugat.
Oamenii trebuie apreciați în funcție de ceea ce demonstrează, în funcție de cunoștințele pe care le deține nu din motivele rudeniei, prieteniei ori altele.
Puțini înțeleg aceste lucruri, dar sunt sigură că cunoașteți multe instituții în care la bază stă principiul CUMĂTRISMULUI, păi iată ce rugăminte am eu.
Generația care creșteți acum, străduiți-vă să obțineți ceea ce vă doriți fără a apela la cumătri, prieteni, rude și bla bla bla. Fiți corecți cu voi înșivă, să fiți mândri de ceea ce ați obținut muncind, dar nu mândri că mama ori tata o vorbit cu nenea și iaca am de lucru 😉
Nu generalizez, există și profesionaliști care-s cumătri, rude, prieteni – m-am referit la relațiile de CUMĂTRISM ABSOLUT – unde omul cela-i bum bum, însă tatăl lui e influent, ori mama lui e prientena mea și trebuie să-l ajutăm. AHA, apoi căutați profesionaliști? Unde? Poate la cumătru, ia vezi nu are vre-un candidat?