Corupția MADE IN MOLDOVA Teatrul Satiricus


Astăzi am urmărit un spectacol care reflectă ceea ce se întâmplă săptămânal prin instituțiile din Republica Moldova. Da! Asta-i realitatea în care trăim. CORUPȚIA e puterea.

VLAD student la Facultatea de Drept, devine intermediar între decan și studenți, adunând bani pentru sesiuni. Familia lui VLAD: tatăl medic, mama profesoară ambii corupți, iar sora lui avântată după băieți cu bani. Ceva cunoscut nu? 
Fiecare om este văzut în formă de $ ori €. 
Un prieten al tatălui său a încercat să lupte cu corupția, însă în zadar, fiindcă a rămas șomer cu dreptatea sa în buzunar pe-o foaie.
Prietenul lui VLAD dorește să deschidă o afacere, iar din cauza că nu a plătit unui inspector a ajuns să fie amenințat, ulterior să părăsească țara.
VLAD la rândul său este amenințat de alți indivizi, iar pentru faptul că nu a îndeplinit cerința a fost lovit de o mașină și last în stradă.

Adus la SPITALUL DE URGENȚĂ (acolo unde lucra tatăl său), nu a fost îngrijit din cauza că nu avea poliță (principiul tatălui său era – dacă nu are poliță nu am ce-i face). A lăsat să moară propriul copil. Acest spectacol este pe baza unor fapte reale, fapte ce s-au petrecut la noi în Moldova, și desigur care ÎNCĂ SE PETREC!
Un sistem bolnav din toate punctele de vedere, iar având în vedere că bolnavul nu e lecuit până nu are acte și poliță, rezultă că sistemul nostru nu va fi tratat niciodată. DE CE? Pentru că asta-i convenabil TUTUROR!
Dramaturgul Constantin Cheianu și regizorul Sandu Grecu au reușit ce și-au pus în plan, e un spectacol genial care schimbă viziuni. Însă dacă ne uităm după faptul că spectacolul a fost lansat în 2009, iar noi suntem în 2016 – schimbări? Nu sunt! Recomand să mergeți la spectacol, poate vă schimbați ideile și începeți să fiți cinstiți dragi deținători de funcții mari.
Vă întrebați de ce lumea a plecat peste hotare? -Pentru că avem un sistem corupt, pentru că până nu vîri niște bani nu-ți poți deschide o afacere, pentru că un loc de muncă costă euro dar salariul e în lei, pentru că până nu-i strecori bani medicului NICI NU SE UITĂ LA TINE, pentru că fiecare bănuț corupt de la țăran ajunge până la cei de sus – CONDUCEREA noastră, cea care are case de milioane, iar alții mor de foame. DA! În așa țară trăim, iar atâta timp cât CORUPȚIA e în capul mesei nu vom avea NIMIC! Tratați-vă, apoi începeți o viață nouă!
Mulțumesc Teatrului Satiricus și actorilor săi pentru acest spectacol!!!
Aveți posibilitatea să urmăriți acest spectacol pe 10 mai, detalii găsiți pe pagina Teatrului Satiricus.