Ideologii si principii batute in cuie, si unde-i ratiunea omului?

Cica viata e frumoasa daca stii cum s-o traiesti. Serios? Are cineva reteta succesului? Sau reteta omului fericit? Reteta unei vieti frumoase? Da cum oare sa traiesti viata? Poate punem pe cineva sa ne dicteze ce si cum sa face? Ca doar noi oamenii nu avem ratiune si nu stim ce vrem de la viata…
Hai sa fim seriosi, cum iti construiesti principiile si valorile asa si traiesti, totul depinde de fiecare individ. M-am saturat de oameni care doresc sa influenteze si sa impuna o anumita ideologie, daca aveti niste principii pastrati-le pentru voi si nu impuneti oamenii sa creada in ceea ce credeti voi. Fiecare crede in ce vrea ! Iar eu indemn pe fiecare sa creada in ceea ce-i place, nu in ceea ce impun cei din jur, invatati-va sa ganditi si sa spuneti cu voce tare ceea ce ganditi!
Totul se creste si se educa, parintii de mici ne impun unele ideologii iar noi trebuie sa le respectam, de ce as face asta?Poate atunci cand ajungi la 20 de ani, ar trebui sa precepi ce-i cu viata ta, in cine crezi, cum crezi, cine esti tu, si ce naiba vrei de la tine?
Sunt sigura ca multi din voi nu au un raspuns, de aceea si exista manipularea in masa, pentru ca unora le este frica sa afle adevarul, pentru ca nu vrea sa iasa din zona de confort, pentru ca e bine asa cum este, si iata asa traim! Nu va mai plange-ti de viata amara, ca tot voi asa o creati, crezand in ideologii si principii care au doar o istorie, dar nu si un adevar.
P.S: Postarea este scrisa din fuga, sa-mi scuzati agramatia!