Castel Mimi | Vinărie și castel îmbinate perfect într-un brand de succes


Care a fost prima impresie când am văzut castelul? – WOW, cât e de frumos!
Acest castel impresionează atât prin panorama de acolo cât însăși atmosfera e superbă.

O fotografie postată de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 12 Mai 2016 la 06:35 PDT

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Ghidul ne-a povestit despre fondatorul acestui castel și a acestei vinării. Deci, Constantin Mimi a fost ultimul guvernator al Basarabiei și un vinificator care a adus soiul Aligote, care a fost adus din Franța de către Constantin Mimi și care l-a promovat intens pe tărâmurile noastre.
În 1893 a fost fondată vinăria și castelul care poartă numele de MIMI. Lucrările asupra castelului s-au finisat la sfârșitul anului 1901, vinăria având 3 etaje, construită din piatră, fațada având ieșire la calea ferată. În constucție a fost folosit betonul, ceea ce era o inovație pentru acele timpuri, mai ales că meșterii erau italieni, printre altele la renovarea castelului la fel a venit un arhitector italian, are ceva castelul acesta cu italienii 😀

O fotografie postată de Victor Stăvilă (@victorstavila) pe 12 Mai 2016 la 08:01 PDT

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Cel mai impresionant fapt este că acest castel a fost vizitat de Țarul Nicolae al II-lea, la 3 iunie 1914 și de către Regele Carol al II-lea al României, la 15 martie 1925. Nici nu credeam că poate avea o istorie atât de frumoască pe care am descoperit-o abia acum.
Dacă tot e vinărie, evident că nu am putut trece pe acolo fără ca să degustăm. Personal mi-a plăcut mult vinul roze, care are o culoare ca pielea cucoanei – cum se zice pe la noi, având o aromă deosebită care greu se uită.


Castelul e foarte frumos, chiar dacă acesta încă nu e gata, lucrările asupra acestuia continuă, iar din luna iunie vom avea posibilitatea să-l vedem finisat.
Nu am fotografiat partea unde se construiește, însă vă spun că va fi un havuz, wine spa, hotel și săli pentru expoziții și evenimente, rămâne să vedem ce va fi.
Mi-a plăcut mult și cred că va deveni una din cele mai solicitate obiective turistice. Un bravo organizatorilor și succese în continuare.
Mai multe fotografii vedeți urmărind hashtag-ul #CastelMimi


Articol scris în cadrul Instameet-ului #DescoperaMoldova (11-15 mai 2016), organizat de către Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), cu suportul partenerilor strategici: Proiectul de  Competitivitate al USAID Moldova șiOficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerilor: Aria HotelEco Resort ButuceniASCONI WineryCastel MimiCricova și Mileștii Mici, găzduit de către Orheianca.eu.

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

2 gânduri despre “Castel Mimi | Vinărie și castel îmbinate perfect într-un brand de succes

Comentariile sunt închise.