La Cricova a treia oară | Descopera Moldova

E a treia oară când ajung la Cricova de data asta în cadrul proiectului Descoperă Moldova, iar de fiecare dată m-a impresionat. Istoria acestei crame este foarte interesantă, iar orășelul subteran are bulevard, străzi, stradele și foarte multttt vin.
Deci, ce am văzut de această dată, ne-am pornit cu trenuțul prin labirinturile cramei, pe bulevarde și străzi cu denumiri de Șampaniei, Feteasca, Codru, etc.
Toate aceste stăzi sunt pline cu butoaie enorme cu vin. La o adâncime de peste 60 m sub pământ aceste butoaie își îndeplinesc frumoasa misiune de a vă aduce pe rafturile magazinelor cel mai calitativ vin.

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Anul trecut în această cramă s-a construit și cinema. Da! Prima cinema subterană, care e foarte confortabilă, noi am urmărit fimul vinăriei Cricova, de la legendă la prezent. E o istorie foarte interesantă și frumoasă care trezește într-un fel spiritul de partiot.
Pe lângă multe butoaie, cinema, mai sunt și foarte multe sticle care-și așteaptă momentul etichetării. O galerie întregă de sticle printre care și colecții a renumitor personalități din întreaga lume. Tot aici am găsit și o întreagă istorie a personalităților care au fost în această vinărie, iar în fiecare an colecția de amintiri crește. 

Cel mai mult m-a impresionat procesul de „creație” a vinului spumant, fiind și băutura preferată nu știam că, de fapt au o rânduială destul de complicată. Sticlele din imagine sunt zilnic rotite de câteva femei pentru ca timp de două luni în acele sticle să obținem un vin spumant deosebit. Pe lângă metoda clasică mai există și aparate care ar face la fel, însă după spusele ghidului nostru, nu-i aceeași calitate.

După ce am perceput tehnologia creării spumantului, am mers în sălile de degustații care sunt foarte frumoase – săli cu capacități diferite și pentru gusturi diferite. Fie că vrei în stil național, maritim sau clasic vedeți mai jos fotografiile.

După ce le-am văzut pe toate, le-am pipăit, ne-am minunat, mai departe vine și partea ce mai interesantă DEGUSTAREA. Noi am avut ocazia să degustăm 6 vinuri dintre care un spumant care m-a cucerit cu o aromă nemaipomenită de flori.

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Ca să înțelegi toate aceste lucruri trebuie să mergi acolo să simți moros de vin, să simți umezeala, să deguști vinuri și să rămâi plăcut surprins de toate. Pentru detalii de contact și altele vedeți pagina de facebook mai jos.Articol scris în cadrul Instameet-ului #DescoperaMoldova (11-15 mai 2016), organizat de către Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), cu suportul partenerilor strategici: Proiectul de  Competitivitate al USAID Moldova șiOficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerilor: Aria HotelEco Resort ButuceniASCONI WineryCastel MimiCricova și Mileștii Mici, găzduit de către Orheianca.eu.