O zi la Iași cu Liga Tineretului din Moldova

Când nu aveam atâtea activități ziceam că nu am ce face, că mă plictisesc, acum când le am nici nu reușesc să scriu pe blog despre ceea ce fac. Deci sâmbătă am fost la Iași, DA, iar Iași, orașul acesta mă cucerește pe zi ce trece și nu ma pot sătura de el. Îmi intră în sânge și mă infectează cu frumusețea la care mă gândesc încă și astăzi.
De data aceasta am fost împreună cu membrii Ligii Tineretului din Moldova, ce-i drept mai mulți din gașca mea de la Clubul Jurnaliștilor. Sincer? A fost foarte obositor fiindcă am stat ore bune în vamă, însă am rămas cu impresii frumoase și amintiri plăcute.

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D1310571038972679%26id%3D143524889010639%26substory_index%3D0&width=500
Așa am început noi călătoria de la vamă cu zâmbete și voie bună, ce-i drept orele state în vamă ne-au obosit însă noi am reușit să trecem peste.
Prima atracție turistică a fost Mănăstirea Cetățuia, care e pe o colină a orașuilui Iași. Arată ca o adevărată cetate.

Nu puteam să scăpăm din vedere și bojdeuca lui Ion Creangă, care are o istorie foarte interesantă despre anii în care a scris Amintiri din Copilărie pe care le cunoaștem cu toții.
O căsuță micuță unde a rămas totul neclintit de vreme, toate obiectele s-au păstrat cu sfințenie.

Am vizitat și parcul Copou unde am descoperit istoria teiului eminescian și unde am găsit monumentul lui Grigore Vieru.

Următoarea destinație e centul Iașului, am trecut pe lângă Universitatea Ioan Cuza, după care ne-am strecurat pe străduțe mici și drăguțe, amenajate cu flori și cu terase cochete. Am admirat frumusețea clădirilor și a frumoasei Mitropolii care este în reconstrucție.

Biserica Trei Ierarhi este în totalitate sculptată, arată fenomenal, cei care au construit se pare că au avut multăăăă răbdare, vedeți în imaginea de mai jos.

Aici am prins fetele facând fotografii, iar mai târziu voi veni cu impresii despre Palatul Culturii și Palas Mall care ne-au cucerit pe ultima sută de metri.
Multumiri PandaTur pentru aceasta excursie frumoasa si e experienta nemaipomenita despre care va spun mai tarziu 🙂 Fiți aproape!

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js