Concert Goran Bregović la Sferisterio di Macerata

Înainte de concert am vizitat Macerata, vedeți ce am descoperit acolo în articolul precedent.
Iar cât am așteptat să mergem la concert am servit un cocktail în centrul Maceratei.

O fotografie postată de Mariana Petcu (@marianapetcu78) pe 24 Iul 2016 la 10:37 PDT

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Când m-am dus la concert am zis că nu-l cunosc, cine o fi Goran Bregovic?, dar muzica lui nu trebuie s-o asculți mult ca s-o îndrăgești. Și plus că sunt iubitoarea stilului balcanic, a fost o adevărată nebunie frumoasă!

Ce vroiam să menționez, e că băieții de la intrare verificau biletele cu ajutorul unui simplu telefon care automat verifică veridicitatea biletului și nu se fac cozi imense.

Locația e de-a dreptul fantastică vedeți în fotografii cât de frumos și deosebit e Arena Sferisterio – aici se desfășoară majoritatea festivalurilor de muzică, operă și alte evenimente.

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Ei bine, locația te transportă în trecut, iar muzica îți face pielea de găină.
Se pare că Goran Bregovic e foarte cunoscut în Italia, iar lumea e de-a dreptul nebună după muzica lui. Orchestra cu care a evoluat e din Serbia, iar unele piese au și fraze din rusă, ba chiar și ceva stil al muzicii populare ruse.
Stilul balcanic foarte ritmat i-a provocat pe oameni să iasă la dans. Am filmat puțin vedeți mai jos cum dansează lumea sub piesa Gas Gas.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmihaelajosanublog%2Fvideos%2F1778555539053405%2F&show_text=0&width=560

După concert, stau și ascult doar piesele lui, sunt înregistrările de la concerte dar oricum îți fac pielea găină. Am observat că are colaborări cu interpreți romîni, ce-i drept nu-mi plac manelele, dar pe acesta l-aș asculta și zi și noapte.
Vă dau mai jos câteva piese care m-au cucrerit.