Orașul cu o sută de clopote și vechime de peste 2285 ani – Ascoli Piceno

Orășelele în peninsula Apenină sunt foarte frumoase și foarte diferite. Fiecare oraș are o istorie aparte, un stil ce impresionează și multe curiozități de pe timul Imperiului Roman.

Ascoli di Piceno e un oraș la poalele munților Gran Asasso. După cum observați clădirile sunt din piatră extrasă din munți cu mulți ani în urmă. Primul loc descoperit aici a fost centrul istoric, de altfel fiecare orășel are un centru istoric unde se păstrează și se renovează fiecare clădire și desigur toate sunt sub ocrotirea Ministerului Artelor Frumoase. Vedeți mai jos în prima imagine o catedrală, care la prima vedere pare a fi simplă, însă înăuntru se află o adevărată capodoperă de artă – vedeți imaginea de mai jos.
//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

După cum vedeți e o adevărată catedrală pictată migulos și păstrată sute de ani. Sub acestă frumusețe se află o bisericuță săpată în pământ, unde există ieșiri subterane care duc în alte orașe, se presupune că unele ar duce chiar la Roma (luând în considerație că de acolo până la Roma sunt peste 175km).
Bisericuța are tavanul acoperit cu mozaică, adică tot ce vedeți mai jos e mozaic, restaurat în 2012.

Ca să înțelegeți la cât e de bogată istoria acestui oraș vă spun că el s-a fondat în 269 î. Hr. astfel este una din principalele atracții turistice din regiunea Marche. Pe lângă toată istoria orașului mai au și bucate specifice orașului, deci, măslinele verzi umplute cu carne și fripte se trag de pe aceste meleaguri.

Centrul istoric este foarte frumos, iar fiecare clădire și fiecare sculptură în acest oraș are o explicație. De exemplu pe acestă clădire la fiecare etaj design-ul la fereastră e diferite, astfel dacă freastra are o formă mai mare ceea ce înseamnă că proprietarul este bogat și deține o funcție de onoare.

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js

//platform.instagram.com/en_US/embeds.js
Cu o istorie de peste 2285 ani acest oraș își trăiește frumos istoria, și poate că-s un pic invidioasă pe italieni că au onoarea să trăiască în așa orașe frumoase și atât de vechi.
Aflați mai multe detalii despre amplasare și istorie pe Wikipedia.
Vă doresc o zi minunată și descoperiți lumea că e prea frumoasă să treci pe lângă ea!