De ce NU sunt studentă cu note de 10


După activitatea mea de voluntar, nu știu de ce, dar mulți cred că eu sunt o studentă foarte exemplară și cu note de 10, serios? așa par eu?
Dacă la facultate aș fi avut doar lucru practic, atunci probabil eram cea mai exemplară, poate… =D
Sunt de părere că notele nu-ți caracterizează direct capacitățile. De fapt nota demonstrează că ai o memorie bună la tocit informație. Unii profesori apreciază logica și modul individual de a înțelege o situație ori alta, dar sunt mai puțini.
Sistemul nostru de învățămât e pentru ideea de-ai modela pe toți după unu – dacă profesorul a spus, gata, ce trebuie tu să te mai gândești, ce-ți mai trebuie să analizezi sau să-ți faci concluzii sau poate chiar să-ți contrazici profesorul?

Niciodată nu m-am supărat pe profesor pentru note, pentru că el caracterizează comportamentul meu de la anumite ore, numărul de cuvinte pe care le-am scos la acele ore și aportul adus pentru acea disciplină – atât!
Nu-mi caracterizează spiritul de echipă, de lider, nu-mi dă o notă la cât sunt de creativă și cum pot să mă descurc în situații mai complicate. Faptul că îți imaginez o situație, asta nu înseamnă s-o trăiești, nu înseamnă că chiar vei face așa cum gândești, pentru că de la gândit până la făcut e cale lungă.

Problema noastră este că nu suntem învățați să ne descurcăm în viață. să avem încredere în propriile forțe, ci doar să absorbim informații INUTILE de obicei neactuale, iar aici nu-i vorba doar de facultate ci de întregul sistem de învățământ. Avem un lanț continuu de specialiști care știu doar să predea informația, fără a se gândi la cum este percepută informația de fiecare în parte (eu înțeleg că și ei sunt obligați să respecte anumite programe). 
Suntem puși pe acelaș cântar sute de studenți cărora se predă la fel, sute de studenți care sunt diferiți, care au capacități diferite, care au gândire diferită, care sunt de fapt unici, dar unii corespund standardelor unii nu. 

Păi cum să vă zic, sunt omul care nu iubește standardele, sunt omul care preferă să aibă o individualitate decât să intre în voie programului stabilit de secolul trecut. 
 Că bine a mai zis Einstein…


Eu zic, hai mai bine să vedem ce se cere pe piață, tehnologiile avansează, iar noi trebuie să ținem piept tendințelor.
Fiți actuali, absorbiți informații utile și, desigur alegeți ceea ce citiți, informația e putere!
Gând bun!