Castelul Bran – Dracula | Brasov, Romania

Am aflat despre Castelul Dracula pa cand eram mica, dupa care am aflat ca se numeste Bran, iar anul acesta mi-a suras norocul sa-l vizitez.
Cum sa va spun, aveam asteptari mai mari, insa este destul de fain pentru ca au pastrat cu sfintenie asa cum a fost construit din 1377 pana in 1382.
De unde vine legenda lui Dracula?
Cel care a creat faima Castelului asociat cu Dracula, a fost scriitorul Bram Stoker, care a publicat, in 1897, la Londra, romanul «Dracula, vampirul din Carpati». Cartea este considerata mediocra de criticii literari, dar a avut un impact mare in randul publicului cititor, din moment ce pana in 1903 se tiparisera 6 editii. De altfel, Stoker nu stabileste cu exactitate locul in care se afla castelul din romanul sau, dar unii istorici spun ca ar fi vorba de Regiunea Bargaului, in trecatoarea care uneste Transilvania de Moldova. Oricum, cert este ca datorita acestui roman si a ecranizarilor realizate, s-a creat o asociere indestructibila intre Dracula, Castelul Bran si Transilvania.
Deci, e mai mult o legenda asociata decat un mister ascuns.
E adevarat ca are o istorie bogata si chiar ai ce admira, ce-i drept strainii sunt cei care de Hallowen si nu doar, vin sa vada castelul fiind foarte curiosi si entuziasmati.